Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Ποιες αλλαγές έρχονται από 1/9 στις επισκέψεις σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ


Αλλαγές εφαρμόζονται από την 1η Σεπτεμβρίου...
στον τρόπο που οι ασφαλισμένοι θα κάνουν τις επισκέψεις τους σε γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ. Οι αλλαγές αφορούν τόσο στον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό επισκέψεων ανά ημέρα, όσο και στον τρόπου που θα γίνονται οι επισκέψεις αυτές. Ο Οργανισμός εξέδωσε οδηγίες προς τους συμβεβλημένους γιατρούς για τον αριθμό των ημερήσιων επισκέψεων αλλά και τον τρόπο που θα γίνονται με υποχρέωση εφαρμογής των νέων όρων από 1/9/2017
Πιο συγκεκριμένα:
1. Μπαίνει όριο 20 επισκέψεων ανά ημέρα
Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες που εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους γιατρούς, ορίζεται μέγιστος ημερήσιος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του οι είκοσι (20).
Στόχος του μέτρου είναι να αποφευχθεί το φαινόμενο της εξάντλησης του συνόλου των 200 επισκέψεων μέσα στις πρώτες ημέρες κάθε μήνα.
2. Ορίζεται ως ελάχιστος χρόνος επίσκεψης τα 15 λεπτά
Ελάχιστος χρόνος επίσκεψης (ανά δικαιούχο μέσω ΕΟΠΥΥ), είναι τα δεκαπέντε λεπτά της ώρας.
3. Οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν το ωράριο του ιατρείου τους
Όλοι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί καλούνται να δηλώσουν στο e-ΔΑΠΥ, το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους, εντός του οποίου θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.
Το νέο αυτό πλαίσιο εφαρμόζεται από την 1η Σεπτεμβρίου ενώ θα ισχύει μέχρις ότου γίνει η ανανέωση των συμβάσεων όλων των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες μελετώνται από την αρχή. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, οι γιατροί για τους οποίους θα υπάρξουν καταγγελίες ότι δεν συμμορφώνονται προς τις νέες οδηγίες θα γίνεται διακοπή της σύμβασης τους με τον Οργανισμό.
Στόχος των νέων μέτρων είναι να σταματήσει το φαινόμενο οι ασφαλισμένοι να μην βρίσκουν ραντεβού με τους συμβεβλημένους γιατρούς εγκαίρως (με την αιτιολογία ότι έχουν εξαντληθεί τα ραντεβού του μήνα) και να καλούνται να πληρώσουν την επίσκεψή τους.
Τι πρέπει να κάνουν οι ασφαλισμένοι

Οι ασφαλισμένοι από την πλευρά τους πρέπει κατά την επικοινωνία με τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, να δίνουν τα απαραίτητα στοιχεία τους, δηλαδή ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ, Αριθμό Μητρώου Ασφάλισης και Τηλέφωνο επικοινωνίας, προκειμένου να εξυπηρετούνται άμεσα… (news.gr)