Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Στο Documento βρήκαν τη λύση με 330 ευρώ να αλλάξει ριζικά η ζωή σου...

Το κείμενο της Μαρίας Κωνσταντοπούλου


Με τίτλο «Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τώρα!», η κυρία...
Κωνσταντοπούλου αναφέρει πως η αμοιβή που της έδιναν για 9ωρη καθημερινή εργασία και δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα στο site της εφημερίδας Documento θα ήταν 330 ευρώ, με την προϋπόθεση πως θα έβγαζε μπλοκάκι. Μάλιστα, προκειμένου να την πείσουν, της μίλησαν «για μια ευκαιρία την οποία δεν έπρεπε να χάσω επουδενί -με σκοπό να βγω από τη βαριά ανεργία και την κατάθλιψή της».
Προσωπική εμπειρία: Μετά από 70 μήνες συνεχούς ανεργίας και βρίσκοντας παντού τις πόρτες κλειστές… ανοίγει μια νέα εφημερίδα, ένα νέο μαγαζί, που μου δίνει ένα μικρό χαμόγελο ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στη δύσκολη επαγγελματική και οικονομική καθημερινότητα μου -Μιλάω για τη νέα εφημερίδα Documento, του συναδέλφου Κώστα Βαξεβάνη. Πριν λίγες μέρες λοιπόν- βρέθηκα υποψήφια για μια θέση στο site, που κάνει πρεμιέρα μέσα στον Δεκέμβρη-
Η πρόταση ήταν για μπλοκάκι, το οποίο έπρεπε να βγάλω άμεσα πριν λήξει συγκεκριμένα το 2016 (όπερ σημαίνει έξοδα ανοίγματος, φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, οι οποίες θα με βάραιναν για τις 10-15 τελευταίες μέρες της χρονιάς που εκπνέει, και πολλά πολλά άλλα οικονομικά τρεξίματα)
Η συνέχεια εδώ: