Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BOB DYLAN


Ο Bob Dylan τραγούδησε και τραγουδάει στη γλώσσα...
του Μεγάλου Βάρδου, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, και του Χένρι Μίλερ, και του Άλεν Γκίνσμπεργκ, και όσων αγαπήσαμε μες στα ερείπια μιας εποχής. Ο Dylan, τραγουδώντας και δημιουργώντας στη γλώσσα του Μεγάλου Βάρδου, άλλαξε τη ζωή μας, άλλαξε τη ζωή χιλιάδων αντρών και γυναικών. Είναι κάτι περισσότερο από εκφραστής της εποχής μας, και φυσικά είναι κάτι πολύ περισσότερο από τραγουδοποιός: ο Dylan είναι ποιητής, είναι ένας από τους σπουδαιότερους χρονικογράφους του δεύτερου ημίσεος του εικοστού αιώνα. Η φωνή του Dylan είναι η φωνή των καιρών μας, είναι η μνήμη όσων γεγονότων στιγμάτισαν μιαν ολόκληρη εποχή.
Ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης (Απρίλιος 1960) είναι ποιητής, μεταφραστής και συγγραφέας. Έχει γράψει την Τριλογία του Χάους (Διασυρμός, Αγάπη/Love, Το Πάρκο). Διατηρεί τη στήλη Radio Bookspotting στη Lifo. Διευθύνει το περιοδικό Κορέκτ. Μέλος του Κύκλου Ποιητών και της Εταιρείας Συγγραφέων.
Η Μαρίλη Ζάρκου (Φεβρουάριος 1990) είναι φωτογράφος. Αποφοίτησε από τη Leica Academy το 2010. Συνεργάζεται με το περιοδικό The Greek Report. Εξέδωσε το βιβλίο Hidden Track/ Οι Κόγχες της Πόλης. Διατηρεί τον ιστότοπο www.marilizarkou.com