Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

«Το αρκουδάκι με το κόκκινο σκουφάκι κρατά την υπόσχεσή του»… στο γραφείο της Κάλλης


Όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο ταξίδι στη χώρα της ζεστή σοκολάτας…
  Έτσι το αγιοβασιλιάτικο έλκηθρο πετά φορτωμένο με δώρα, ευχές και χαρούμενες στιγμές. Γέλια, παιχνίδια, τραγούδια και η μεγάλη βουτιά του έλκηθρου... και…
Ένα ουρανοκατέβατο αρκουδάκι στη γη! Ποιον ψάχνει και γιατί; Πώς γνωρίζει τον Αϊ Βασίλη; Τι παίζει με χιονανθρωπάκια, λαγουδάκια, γάτες και δυο σκίουρους περαστικούς; Που θα βρει το σπίτι με μια μουσμουλιά που θα ζει ένα παιδί με ένα πράσινο σκουφί; Τι γυρεύει στο πλυντήριο και στο στεγνωτήριο;  
Στην οδό Ζεστασιάς και Παιχνιδιού θα κερδίσει άραγε στον διαγωνισμό με τα παιχνίδια, τα τραγούδια και το χορό; Στην οδό Πλούτου και Δόξας θα πλουτίσει ακολουθώντας έναν πλανόδιο θίασο σε όλη τη γη; Στη οδό Μπελάδων και Κουτοπονηριάς θα ξεμπλέξει ή θα μπλέξει με τον πονηρό ποντικό που ετοιμάζει επιδρομή στην ταβέρνα; Στη οδό Αλησμόνητων υποσχέσεων τρακάρει με το πατίνι του με μια μουσμουλιά και ξαφνικά τρυπώνει από την καμινάδα σε μια σάλα και αντικρίζει ένα παιδί με ένα πράσινο σκουφί…
Και εκεί η υπόσχεσή του η τόσο σημαντική, γίνεται αληθινή… Επειδή αξίζει να υπόσχεσαι μόνο όσα μπορείς να κάνεις... αλλά να κάνεις περισσότερα.
Διασκέδαση, γνώση, παιχνίδι, μουσική, χορός, βιβλίο; Γίνετε;
Γίνετε με "Το αρκουδάκι με το κόκκινο σκουφάκι κρατά την υπόσχεσή του", της Μαριλένα Καββαδά, σε εικονογράφηση της Μυρτώ Δεληβοριά, μουσική του Νίκου Παπαδογιώργου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλους,  δεν είναι ένα απλό βιβλίο… είναι ένα παιχνιδοβιβλίο που μιλά για την υπευθυνότητα και τις υποσχέσεις.
Το παραμύθι περιέχει το cd που  θα ακούσετε την αφήγηση, τα τραγούδια του παραμυθιού και παραδοσιακά κάλαντα από αγαπημένους ερμηνευτές... (Π. Θαλασσινό, Α. Κετιμέ, Θ. Κοτονιά, Κ. Κουλλιά, Μ. Κώτη, Γ. Μπαγιώκη, Σ. Παπάζογλου, Χ. Τσιαμούλη, κ.α.). Θα βρείτε και προτεινόμενες δραστηριότητες φαντασίας, έμπνευσης και δημιουργίας, οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν ατομικά ή συλλογικά σε ομάδες μικρών παιδιών.
Επίσης πολύ σημαντικό και αξιόλογο είναι το ζωντάνεμα του παραμυθιού μουσικοκινητικά στη σκηνή. Η παράσταση με σκηνές, ρόλους, διαλόγους, μουσική… και ότι χρειάζεται μια παιδική παράσταση υπάρχει μέσα στο cd.
Όλα αυτά κάνουν "Το αρκουδάκι με το κόκκινο σκουφάκι κρατά την υπόσχεσή του", να είναι ένα παραμύθι που κρύβει χίλιες αφορμές για να ξεκινήσει κανείς παιχνίδια έμπνευσης, δημιουργίας και μάθησης τα ίδια τα παιδιά ως προς ό,τι τα ενδιαφέρει να μάθουν, να ανακαλύψουν, να πειραματιστούν... και πως να δημιουργήσουν!
«Χορέψτε σαν ξωτικά! Πετώντας στον αέρα σκούφους, σκουφάκια και σκουφιά! Τραγουδήστε ανακατεμένα σα χωριάτικη σαλάτα όσα χριστουγεννιάτικα τραγούδια σας έρχονται στο μυαλό. Απαντήστε σε κάθε παιχνιδοερώτηση του βιβλίου!»

Καλλιόπη Γραμμένου

by Aylogyros News