Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟ ΞΙΔΟΚΟΡΙΤΣΟ


Η Κέιτ Μπατίστα νιώθει εγκλωβισμένη: Δεν μπορεί να καταλάβει...
πώς κατάντησε οικονόμος και παραδουλεύτρα στο πατρικό της όπου ζουν επίσης ο πατέρας της, ο  εκκεντρικός δρ Μπατίστα και η αρκετά μικρότερη αδελφή της, η Μπάνι.
Επιπλέον πάντα μπλέκει σε μπελάδες στη δουλειά της ως βοηθός νηπιαγωγού – ενώ τα νήπια τη λατρεύουν, οι ενήλικες δεν εκτιμούν τις ασυνήθιστες απόψεις της και τον ευθύ της τρόπο.
Ο δρ Μπατίστα έχει άλλα θέματα. Ύστερα από χρόνια ακαδημαϊκής αφλογιστίας, είναι στο κατώφλι μιας σημαντικής επιστημονικής ανακάλυψης. Η έρευνά του μπορεί να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους. Το πρόβλημά του όμως είναι πως ο ευφυέστατος και ικανότατος βοηθός του ο Πιοτρ δεν μπορεί να παραμείνει στη χώρα. Έτσι καταστρώνει ένα σχέδιο στο οποίο εμπλέκεται φυσικά η Κέιτ.
Μια απολαυστική σύγχρονη εκδοχή της Στρίγκλας που έγινε αρνάκι για μια ανεξάρτητη γυναίκα την Κέιτ, που δεν ξέρει αν θα πρέπει να θυσιαστεί για έναν άντρα.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Αστείο, προκλητικό, απολύτως απαραίτητο.
Sunday Telegraph

Ο απώτερος σκοπός της Tyler είναι να αμφισβητήσει τη βάση της σαιξπηρικής κωμωδίας. Το διασκεδαστικό μυθιστόρημά της επιμένει πως είναι πιθανό, παρά το συνήθως τυφλό μας πείσμα, να βρούμε απροσδόκητους τρόπους να ξεφύγουμε από την αυτοκαταστροφικότητά μας.
Times Literary Supplement

Το οικογενειακό δράμα συναντά την αισθηματική κομεντί. Δεσποτικός πατέρας συν απαιτητική μικρή αδελφή συν χαριτωμένος αλλά αφελής γαμπρός συν μια βραβευμένη συγγραφέας ίσον ένα απολαυστικό ανάγνωσμα.
Cosmopolitan


Η Anne Tyler (1941, Μινεάπολη ΗΠΑ) θεωρείται μια από τις κορυφαίες σύγχρονες αμερικανίδες συγγραφείς. Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει περισσότερα από είκοσι μυθιστορήματα. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Pulitzer για το βιβλίο της Δεσμώτες του παρελθόντος, ενώ έχει λάβει το Βραβείο Λογοτεχνικής Αριστείας  των Sunday Times για το σύνολο του έργου της. Είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών. Ζει στη Βαλτιμόρη.