Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

«ΡΟΞΥ, το μυστήριο του Αϊ- Βασίλη»… στο γραφείο της Κάλλης


Η Ρόξυ είναι ένα μικρό αδέσποτο σκυλάκι, με κρεμαστά...
αυτιά, μυτερή μουσούδα, μεγάλη ουρά, με τρυφερή και ευαίσθητη καρδιά και με μεγάλη αδυναμία στα παιδιά! Η Βασιλική είναι ένα μοναχοπαίδι θλιμμένο και παραπονιάρικο. Έχει πολλά ρούχα, πολλά παιχνίδια, έχει ότι μπορεί να φανταστεί και αν ονειρευτεί ένα παιδί! Όμως είναι λυπημένη, δε χαμογελά, έχει ένα μεγάλο παράπονο…
Η Ρόξυ με κάθε τρόπο προσπαθεί να κάνει τη Βασιλική να χαμογελάσει. Θα τα καταφέρει; Τι δώρο θα ζητήσει από τον Αϊ Βασίλη; Τι είναι αυτό που της λείπει πραγματικά από τη ζωή της;
Η Ρόξυ για άλλη μια φορά αναλαμβάνει δράση… Έχει μια σπουδαία αποστολή που πρέπει οπωσδήποτε να τη φέρει εις πέρας. Να βρει τον Αϊ Βασίλη και να του δώσει το γράμμα της Βασιλικής. Θα τα καταφέρει;
Τι ρόλο θα παίξει ο σκανδαλιάρης πράσινος καλικάντζαρος; Γιατί στήνει όλο παγίδες στη Ρόξυ;
Το βιβλίο «ΡΟΞΥ, το μυστήριο του Αϊ- Βασίλη» των Αλέξανδρου Κατσάρη και Αρτέμη Σαμοθράκη, σε εικονογράφηση Γιάννη Τσιβγούλη που κυκλοφορεί από τους ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ, είναι μια ιστορία που φωτογραφίζει και αποκρυπτογραφεί την καθημερινότητα μας.
Η ζωή των αδέσποτων ζώων, η ζωή ενός κοριτσιού που τα έχει όλα με τους γονείς να είναι χαμένοι στις δουλειές τους. Τι κοινό μπορεί  να έχουν; Την εγκατάλειψη!
Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία, ναι μεν αρκετά μεγάλη, αλλά άξια να εντάξει μέσα της πολλά ουσιαστικά μηνύματα, τόσο για τους μικρούς, αλλά και για τους μεγάλους αναγνώστες!
Όπως την αγάπη, το σεβασμό και την φροντίδα που οφείλουμε να έχουμε για τα αδέσποτα ζώα. Δεν είναι δώρα, δεν μπαίνουν σε κουτιά, δεν τα αγοράζουμε και ούτε έχουν κάρτα αλλαγής.
Η αγάπη και η πιστή φιλιά των σκύλων με τον άνθρωπο και το πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να έχουν  στην ζωή ενός παιδιού.
Το χαμόγελο και ευτυχία ενός παιδιού δεν εξαγοράζεται με πολλά παιχνίδια και φανταχτερά ρούχα, το να έχει τους γονείς του δίπλα του είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη και ουσιαστική αξία γι’ αυτά.
Η αγάπη, η ευγένεια, ο σεβασμός προς την Τρίτη ηλικία. Η κατανόηση, η συμπαράσταση και η καλοσύνη… συναισθήματα που βοηθούν στο να έχουμε μια αληθινή επαφή με το συνάνθρωπό μας, το γονιό μας, το φίλο, το παιδί μας.
Η σωστή υγιεινή των δοντιών μας και την προσοχή που πρέπει να δώσουμε αυτές τις γιορτινές μέρες με τα γλυκά και τα πολλά ζαχαρωτά και καραμέλες!
Ο Αϊ Βασίλης υπάρχει, κι ας πιστεύουν πολλοί ότι τα δώρα, έρχονται από αλλού! Ο Αϊ Βασίλης μοιράζει αληθινή- ουσιαστική αγάπη και την λαμβάνει όποιος έχει την πίστη, τη λαχτάρα και την επιθυμία να τη βρει.
Η εικονογράφηση  του Γιάννη Τσιβγούλη γεμάτη έντομα χρώματα, παραστατικότατη, που σε συνδυασμό με τις φωτογραφίες του Peter Tomas ζωντανεύουν το κείμενο, μεταφέροντας και βάζοντας τον μικρό μας φίλο να συμμετέχει ενεργά στην όμορφη χριστουγεννιάτικη ιστορία

Καλλιόπη Γραμμένου

by Aylogyros News