Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

«Στην ψυχή μου το άγγιγμά σου» στο γραφείο του Παύλου


Με αυτόν τον τίτλο έρχεται η Φωτεινή Αζαμοπούλου, να μας μεταφέρει...
σε έναν σύμπλεγμα από μονοπάτια, που το καθένα αν το διαβείς… θα δεις ότι έχεις να κερδίσεις πολλά, όσο και αν όλα στο τέλος οδηγούν στη λύτρωση και την ψυχική γαλήνη.
Ξέροντας να ζυγίζει καλά τους χρόνους, τα γεγονότα και τα κοινωνικά κριτήρια, η Φωτεινή κατορθώνει να πετύχει το στόχο της, να μπει δει δηλαδή στον ψυχισμό του αναγνώστη και να του προσφέρει απλόχερα τον συγγραφικό της πλούτο…
Με ένα μυθιστόρημα γεμάτο εικόνες, αρώματα από τόπους που πιθανόν να μην έχουμε περπατήσει, με μια ιστορία που δεν αναλώνεται σε εφήμερα γεγονότα και τετριμμένα σκηνικά δράση, μας μεταφέρει εκεί που η φαντασία δίνει τη θέση της στην ψυχή και τη σκέψη του ήρωα που καλείτε να ζήσει αυτό που τον «προστάζει» η πένα της συγγραφέως, σεβόμενος τους κανόνες και τους θεσμούς της κοινωνίας.
Μα, θα έρθει η στιγμή που ο ήρωας, ο Νίκος, θα σε κερδίσει και ίσως σε κάνει να δακρύσεις, γιατί… αυτό που βιώνει, δεν είναι και ότι καλύτερο! Δεν είναι διατηρήσιμο, δεν είναι αν θέλετε εύκολο προς κατανάλωση ή προς επίδειξη… όταν το ξεφύλλισμα κάθε σελίδας σε «αναγκάζει» να πονέσεις μαζί του, να αμυνθείς.
Τελικά ένα άγγιγμα… είναι αρκετό να σ’ αγγίξει στην καρδιά, αρκεί να είναι αληθινό, όπως αυτό…
 
Παύλος Ανδριάς
Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

www.aylogyros news.gr