Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει


Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα αγρόκτημα στην εξοχή...
ζούσε ένα μικρό ποντικάκι. Καμιά φορά του έπαιρναν το φαγητό τα μεγαλύτερα ζώα και τότε το ποντικάκι θύμωνε με τον εαυτό του που ήταν μικρό και αδύναμο. Ώσπου μια μέρα συνάντησε ένα ελέφαντα που χόρευε...
   
Ποιος μπορεί άραγε να κάνει έναν ελέφαντα να χορέψει; Σίγουρα κάποιος εύσωμος.
Με μια φωνή βροντερή όσο εκατό κεραυνοί μαζί.
Και δυνατός. Ναι, οπωσδήποτε πολύ δυνατός! Ή μήπως όχι;

Ένα παραμύθι που, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, αποδεικνύει ότι όλα μπορεί να τα καταφέρει κανείς... αρκεί να μετατρέψει την «αδυναμία» του σε δύναμη!

O Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη έχουν γράψει δεκάδες θεατρικά έργα, κείμενα και βιβλία για παιδιά, ξεκινώντας την πορεία τους από το 2005. Το 2007 κέρδισαν το Α΄ Βραβείο στο διαγωνισμό Κρατικών Βραβείων Συγγραφής Θεατρικού Έργου για Παιδιά, ενώ το 2008 και το 2009 γράφουν και σκηνοθετούν τις μουσικοθεατρικές ραδιοφωνικές σειρές «Τα Χριστούγεννα του μικρού Κοπέρνικου» και «Ο μικρός Κοπέρνικος και οι 7 Άθλοι» που εκπέμπονται καθημερινά από τη συχνότητα του Δεύτερου Προγράμματος και κερδίζουν την αγάπη των μικρών ακροατών σε όλη την Ελλάδα. Το 2009 κυκλοφορεί ο δίσκος τους «Ο Κόσμος Ανάποδα», με τραγούδια για παιδιά που ερμηνεύει ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Σπύρος Σακκάς, η Δανάη Παναγιωτοπούλου κ.α.
Την ίδια χρονιά ιδρύουν την καλλιτεχνική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ (www.kopernikos.gr) που αποτελείται από ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς σκηνογράφους και εικονογράφους και που έχει σαν στόχο τη δημιουργία πρωτότυπων και ποιοτικών παραστάσεων για παιδιά κάθε ηλικίας. Παραστάσεις τους έχουν ανέβει στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Ελληνικός Κόσμος) και σε άλλα θέατρα της Αθήνας, αλλά και της επαρχίας.

Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία τους «Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει», «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή» και «Ένα αλφάβητο ταξίδι».