Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Η ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ


Ο επιθεωρητής Χάρι Χόλε αποσπάται από τη Δίωξη Εγκλημάτων...
του Όσλο στο Σίδνεϊ για να παρακολουθήσει την έρευνα που διεξάγουν οι τοπικές αρχές για την εξιχνίαση ενός φόνου. Ο Χάρι μπορεί να προσφέρει τη βοήθειά του αλλά έχει ρητές οδηγίες να μην μπλέξει. Το θύμα είναι μια εικοσιτριάχρονη Νορβηγίδα που είναι διάσημη στην πατρίδα της. Φυσικά, ο Χάρι δεν μπορεί να μείνει απλός παρατηρητής και συνδέεται φιλικά με τον επιθεωρητή που είναι επικεφαλής της έρευνας καθώς και με έναν από τους μάρτυρες, με αποτέλεσμα να βρεθεί αναμεμειγμένος με την έρευνα. Οι τρεις αυτοί άνθρωποι θα ανακαλύψουν πως η δολοφονία της κοπέλας είναι μόνο ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας ανεξιχνίαστων φόνων. Έχουν λοιπόν να αντιμετωπίσουν έναν ψυχοπαθή που δρα σε όλη την Αυστραλία. Καθώς ο κλοιός αρχίζει να κλείνει γύρω από τον δράστη, ο Χάρι φοβάται ότι κανείς δεν είναι πια ασφαλής – ούτε καν αυτοί που ερευνούν την υπόθεση.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Τουρίστας στην Αυστραλία, ο Χάρι Χόλε ανατέμνει την κοινωνική και πολιτιστική πραγματικότητα και ξεδιπλώνει το εκρηκτικό του ταπεραμέντο.
Kirkus Reviews

Συναρπαστικό! Ένα εκπληκτικό άνοιγμα της σειράς.
Sunday Times

Μια καθηλωτική αστυνομική ιστορία με στοιχεία από τη μυθολογία των Αβοριγίνων. Ένα συγκλονιστικό ντεμπούτο που τιμήθηκε με την υψηλότερη διάκριση στη Σκανδιναβία (The Glass Key). Οι σελίδες κυλούν σαν νεράκι χάρη στους ζωντανούς χαρακτήρες, τις γλαφυρές περιγραφές, τις ιστορικές αναφορές και τους ρεαλιστικούς διαλόγους. Καθώς ο Χάρι βυθίζεται στο αλκοόλ ύστερα από έναν ακόμα φόνο, οι αναγνώστες νιώθουν ήδη το χανγκόβερ της επόμενης μέρας.
Berlingske Tidende

Είναι πραγματικά μοναδικό να παρακολουθείς έναν νεότερο και πιο ομιλητικό Χάρι. Ο Nesbo είναι εξαιρετικός συγγραφέας που ξέρει πώς χτίζεται μια ιστορία. Οδηγεί τους αναγνώστες του με ταχύτητα ενός τρένου του τρόμου σε μια λύση που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί.
Scottish Express

Η πρώτη περιπέτεια του Χάρι Χόλε έχει επάξια θέση στο ράφι με τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς.
The Daily Express

Από το πρώτο αυτό βιβλίο της σειράς Χάρι Χόλε ο Nesbo το βάζει σκοπό να διαλύσει όλα τα κλισέ του είδους καθιερώνοντας νέα μοτίβα κι αποδεικνύεται συγγραφέας με όραμα.
The Independent

Απόλυτο μαστ για τους φανατικούς του Χάρι Χόλε… Γνωρίζοντας την εξέλιξη του ήρωα στα επόμενα βιβλία της σειράς, αυτή η πρώτη περιπέτεια αποκτά μια χροιά τραγικής ειρωνείας που αυξάνει την ένταση και τη δύναμη της πλοκής.
Booklist


Ο Jo Nesbο γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1960 στο Όσλο. Σπούδασε οικονομικά και εργάστηκε ως χρηματιστής και δημοσιογράφος. Το 1997 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο The Bat (Η νυχτερίδα), το οποίο ήταν και το πρώτο της σειράς με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Χάρι Χόλε. Διάσημος σήμερα όσο και ο καλτ ντετέκτιβ του, βλέπει τα βιβλία του να ξεπερνούν τα 30.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως σε πωλήσεις και να εκδίδονται σε περισσότερες από 40 χώρες.  Έχει τιμηθεί με τα πιο έγκυρα βραβεία, όπως τα Riverton Prize (1997), Glass Key (1998), Booksellers’ Prize (2000 και 2007), καθώς και με τις υψηλότερες διακρίσεις στη χώρα του. Το μυθιστόρημά του Νέμεσις ήταν υποψήφιο για το βραβείο Edgar Allan Poe (2010). Ζει μόνιμα στο Όσλο. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί επίσης η σειρά παιδικών βιβλίων του ίδιου με ήρωα τον Δόκτορα Πορδαλό.

Για να διαβάσετε περισσότερα: www.jonesbo.com και www.metaixmio.gr