Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

«Το Ρολόι του Αϊ Βασίλη» στο γραφείο της Κάλλης



Παραμονές Πρωτοχρονιάς! Στο χωριό του Άγιου Βασίλη...
οι προετοιμασίες συνεχίζονται με πυρετώδη ρυθμό. Αλλά κάτι φοβερό θα συμβεί: ο Ταγκ, το ξωτικό που είναι υπεύθυνο για το Μαγικό Ρολόι και πιστεύει ότι η δουλειά του είναι σημαντικότερη όλων, θυμώνει, επειδή ο Άγιος Βασίλης και τα υπόλοιπα ξωτικά δεν έχουν την ίδια γνώμη… Κι αποφασίζει να πάει στους καλικάντζαρους και να τους αποκαλύψει το μυστικό, για το πώς ο Άγιος Βασίλης προλαβαίνει σε μία και μόνο νύχτα να μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά κόσμου! Θα καταφέρουν, άραγε, οι καλικάντζαροι να καταστρέψουν την ωραιότερη γιορτή του χρόνου;
Το βιβλίο της Βασιλικής Μαύρου, «Το Ρολόι του Αϊ Βασίλη», σε εικόνες της Ρένιας Μεταλλινού κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σαΐτη. Μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια για τις σημαντικές αξίες της ζωής μας: τη συνεργασία, την ενσυναίσθηση, τη δύναμη της αγάπης, της συγχώρεσης και της πίστης.
Μια ιστορία που ανατρέπει λίγο το σκηνικό των Χριστουγέννων… Ένα ξωτικό, ο Ταγκ με έπαρση, εγωιστής, που όταν δεν παίρνει αυτό που θέλει είναι ικανό να προδώσει τον Άγιο Βασίλη και την μαγεία των Χριστουγέννων. Συνωμοτεί με τους καλικάντζαρους, άλλος ένας ρόλος ανατρεπτικός στο βιβλίο, για την καταστροφή των Χριστουγέννων. Την προδοσία την πληρώνει ακριβά. Η μετάνοιά του, όμως του δίνει το μάθημα ότι το να μοιράζεσαι και να συνεργάζεσαι είναι πολύ σπουδαίο.
Η εικονογράφηση της Ρένιας Μεταλλινού αγκαλιάζει το κείμενο με έντονα χρώματα, δίνοντας έμφαση εκεί που χρειάζεται. Αρκετά ελκυστικό για τους μικρούς μας φίλους.

Καλλιόπη Γραμμένου
by Aylogyros news