Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

«Μικρές ιστορίες για παιδιά 2 ετών» & «Μικρές ιστορίες για παιδιά 3 ετών»… στο γραφείο της Κάλλης



Δυο βιβλία για τους πολύ μικρούς μας φίλους...
κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Μίνωας». Μικρές ιστορίες που αντιστοιχούν στην ηλικία των παιδιών , μιλούν για την καθημερινότητάς τους μέσα από ένα απλό, λιτό κείμενο, με εικόνες έντονες, καθαρές, χρώματα φωτεινά, κατάλληλες για την ηλικία που απευθύνονται.

Οι «Μικρές ιστορίες για παιδιά 2 ετών» είναι εφτά, μια κάθε μέρα! Έτσι ο μικρός σας μπόμπιρας θα συναντήσει «το κασκόλ του Πιγκουί» που δεν το αποχωρίζεται ποτέ και για κανένα λόγο. «Δε φοβάμαι πια» μια όμορφη ιστορία που διαδραματίζεται στην παιδική χαρά. «Θέλω τη μαμά μου»,  τι γίνετε όταν η μαμά πρέπει να πάει στη δουλειά; «Διαγωνισμός ομορφιάς» στο δάσος. Ποιος θα βγει νικητής; 

Η διαφορετικότητα και η μοναδικότητα θα νικήσει τελικά. «Μια θάλασσα από φίλους» μια όμορφη ιστορία που μιλά για τη δύναμη της φιλίας. «Μια υπέροχη μέρα» που μπορεί να περάσει το παιδί με τον μπαμπά του. «Ένας πύραυλος στο φεγγάρι» για την Έμμα και τον Ηλία.

Οι «Μικρές ιστορίες για παιδιά 3 ετών» και αυτές εφτά! «Το βραδινό αστεράκι» μια φιλία διαφορετική, ανάμεσα στο φεγγάρι και ένα αστεράκι… «Ο χαρταετός του Άρη» τι γίνετε όταν τον χάσει; Πόσο διαφορετικά νιώθουν οι δυο τους! 

Στον «Αγώνας δρόμου»  συναντάμε την αξία της πραγματικής φιλίας και την έννοια του να μοιράζομαι. «Ψίχουλα για όλους», ο Γιωργάκης μοιράζεται το κολατσιό του με τα σπουργιτάκια και ένα περιστέρι! «Η μπάλα της Λίνας» γίνετε η αφορμή να παίξουν και να διασκεδάσουν όλα τα ζωάκια της θάλασσάς μαζί. «Κάστρα στην άμμο» για τον Μίλτο και την Άννα. Ποιο είναι το πιο όμορφο; «Η ευγενική αλεπού» μαθαίνει το παιδί να ζητά κάτι με ευγένεια.

Οι δυο σειρές έρχονται από την Ιταλία και μεταγράφτηκαν από την  Δέσποινα Δανιήλ. Τα χρώματα της φαντασίας ντύνουν την καθημερινή ζωή των παιδιών και κάνουν το φαγητό, το παιχνίδι, το μπάνιο και τον ύπνο τους... πιο συναρπαστικά!

Καλλιόπη Γραμμένου
by Aylogyros news