Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

«Φον ο Φοβερός»… στο γραφείο της Κάλλης



Ένα βιβλίο που μιλά για τους φόβους που μπορεί να έχουν...
τα παιδιά, αλλά και εμείς οι μεγάλοι. Ή μάλλον καλύτερα ένα βιβλίο που ο ίδιος ο φόβος μιλά για όλα αυτά που εμείς δημιουργούμε με το κεφάλι μας…

Κι έτσι ξαφνικά φυτρώνει ένα ακόμη κεφάλι στους ώμους του Φον. Ένα τεράστιο κεφάλι. Με πέντε μάτια και τρία στόματα. Κι αυτό γιατί ο Γιάννης τη δημιούργησε. Και ξαφνικά ο Νίκος δημιουργεί άλλη μορφή στον φόβο… Και πάει λέγοντας. Ο Φον αλλάζει συνέχει μορφή!

Γιατί όπως μας λέει και ο ίδιος: «Γεννήθηκα μαζί με τη ζωή. Έχω διαφορετικά πρόσωπα. Όσα και αυτοί που με βλέπουν…Όλοι φοβούνται κάτι. Κάποιον. Εμένα.

Εμένα με τα πολλά πρόσωπα και το ένα κι ανατριχιαστικό όνομα. Το ξέρεις. Φον».

Ένα εξαιρετικό βιβλίο, που θα βοηθήσει το μικρό αναγνώστη να κατανοήσει την έννοια του φόβου, να έρθει αντιμέτωπος με τα συναισθήματά του και να μπορέσει ο ίδιος να δώσει λύσει σ’ αυτά που του δημιουργούν τις φοβίες, αλλά και τις συνέπειες που αυτές δημιουργούν στη ζωή του.

«Ο Φον ο Φοβερός» της Γιώτας Αλεξάνδρου, σε εικόνες Αιμιλίας Κονταίου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδότικη, όχι για να τρομάξει, αλλά για να καθησυχάσει, να δώσει λύσεις, να ηρεμίσει, και στο τέλος να νιώσει τόσο δυνατός μπροστά στον «Φον» που και ο ίδιος θα σε φοβηθεί!

Συνοδεύεται από QR Code που αν σαρωθεί από κινητό ή tablet μπορείτε να απολαύσετε την αφήγηση της ιστορίας από την ίδια τη συγγραφέα, με μουσική επιμέλεια των Δέσποινα Σαλκιτζόγλου και Ειρήνη Μουσάδη.

Καλλιόπη Γραμμένου
by Aylogyros news