Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

«Το όνειρο της Μανταλένας»… στο γραφείο της Κάλλης



Η Μανταλένα όλη μέρα κι όλη νύχτα ονειρευόταν...
Κοιτούσε τη θάλασσα, από την αυλή του καπετάν Νικόλα, κι αναστέναζε. Τι κι αν ήταν ολόκληρη γαϊδούρα. Ήθελε να γίνει καπετάνισσα! Δεν ήξερε πώς θα το καταφέρει, ώσπου ένα βράδυ ο καπετάν Νικόλας έδειξε ένα πεφταστέρι στον εγγονό του. «Τα αστέρια πέφτουν για έναν και μόνο λόγο. Για να πραγματοποιούν ευχές» του είπε.
Αυτό ήταν. Η Μανταλένα κάθε βράδυ κοιτούσε ψηλά στον ουρανό και περίμενε. Κι όταν τελικά κάτι έπεσε στο καπέλο της, ένιωσε πως είχε έρθει η ώρα να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.
Το βιβλίο «Το όνειρο της Μανταλένας» της Ιωάννας Μπαμπέτα, σε εικόνες Χρύσα Σπυρίδωνος, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και ανήκει στη σειρά «Διαβάζω Ιστορίες», με θέμα ανάπτυξη φαντασίας για παιδιά από 7ετών και πάνω.
Μια σειρά που απευθύνεται σε όσους αποδέχονται τη δική τους διαφορετικότητα αλλά και των άλλων, σε όσους θέλουν να ανήκουν κάπου ή απλώς να εκφραστούν, αλλά κυρίως σ’ εκείνους που θέλουν να ζουν δυνατά.
Για άλλη μια φορά η Ιωάννα καταφέρνει με το χιούμορ της να κερδίσει τους μικρούς αναγνώστες. Μέσα από μια καλοκαιρινή ιστορία, με μυρωδιές, εικόνες και γεύσεις καλοκαιριού, η συγγραφέας μιλά για μια γαϊδουρίτσα που ήθελε να γίνει καπετάνισσα.
Μιλά ουσιαστικά για τα όνειρα και το ρόλο που παίζουν στη ζωή των παιδιών  και όχι μόνο. Μιλά για τη σπουδαιότητα που έχουν τα όνειρα και πόσο μας κάνουν ευτυχισμένους. Για την αξία του ταξιδιού που κάνουμε μέχρι να υλοποιηθούν.
 Η εικονογράφηση της Χρύσα Σπυρίδωνος, με έντονα, ζεστά χρώματα, αγκαλιάζει το κείμενο και σε μεταφέρει σε μια όμορφή, τρυφερή καλοκαιρινή ιστορία, που μυρίζει θάλασσα…
Στο τέλος, το βιβλίο περιέχει και δημιουργικές δραστηριότητες για να απασχοληθούν τα παιδιά.

Καλλιόπη Γραμμένου
by Aylogyros news