Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

«ΟΧΙ τόσο σφιχτά, ΜΑΞΙΜΕ!»… στο γραφείο της Κάλλης



Ο Μάξιμος είναι μικρός, αλλά όχι και τόσο μικρός, γιατί...
έχει μια μικρότερη αδερφή, τη Λίζα. Όταν όμως ασχολείται μαζί της, οι γονείς του συνεχώς του λένε «μην κάνεις το ένα» και «μην κάνεις το άλλο»...
Μια μέρα η μαμά και ο μπαμπάς έχουν μια δουλειά. Έτσι, μένει η γιαγιά στο σπίτι να προσέχει τα παιδιά. Επιτέλους, ο Μάξιμος θα έχει την ευκαιρία να φροντίσει τη μικρή του αδερφούλα. Θα ’ναι πανεύκολο, σαν παιχνιδάκι! Ή μήπως όχι;
Το βιβλίο «ΟΧΙ τόσο σφιχτά, ΜΑΞΙΜΕ!» της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου, σε εικόνες της Πωλίνας Παπανικολάου, κυκλοφορεί από εκδόσεις «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη» και απευθύνεται για παιδιά από 4 ετών και πάνω.
Μια διαφορετική ιστορία για τις αδερφικές σχέσεις, χωρίς ανταγωνισμούς, ζήλιες, αντιπαλότητες και άλλες ακραίες και άσχημες συγκρούσεις, αλλά με αγάπη, αγκαλιές, διασκέδαση και παιχνίδι.
Η Τζένη Κουτσοδημητροπούλου, δημιούργησε μια όμορφη- τρυφερή ιστορία για τους μικρούς μας φίλους, με μια άλλη ματιά… δηλαδή, για το πώς βλέπει το μεγαλύτερο αδερφάκι το μικρότερο.
Μέσα από την ιστορία του Μάξιμου και της Λίζας το παιδί, θα εισπράξει όλο το μεγαλείο του να έχεις αδέρφια. Και ο γονιός θα δει πόσο εύκολα κάνει «φαουλάκια» χωρίς να το καταλαβαίνει.
Όσο για την εικονογράφηση της Πωλίνας Παπανικολάου, με τα έντονα και χαρούμενα  χρώματα, τα μεγάλα πρόσωπα και τις ζωγραφιές καταφέρνει να τραβήξει το βλέμμα και του πιο απαιτητικού αναγνώστη!
Μία απ’ τις τρυφερότερες ιστορίες για μικρά παιδιά, που θα διαβαστεί μονορούφι.

Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια
by Aylogyros news