Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Συνεχίζει το «σαφάρι» η Τροχαία Αττικής… στη ζούγκλα των παραισθήσεων!!!


Συνεχίζει το «σαφάρι» ελέγχων η Τροχαία Αττικής...
Μόνο το βράδυ Σαββάτου προς Κυριακή καταγράφηκαν 2.077 παραβάσεις που επισύρουν διοικητικά πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις.
Ειδικότερα, στo πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων, από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, για την αύξηση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 4ης και πρώτες πρωινές ώρες της 5ης Φεβρουαρίου 2017, ειδική εξόρμηση για τη διαπίστωση και βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επιτείνουν τις συνέπειες αυτού.
Η ανωτέρω εξόρμηση, στην οποία συμμετείχε το σύνολο των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, διενεργήθηκε κατά μήκος οδικών αξόνων, που παρουσιάζουν μεγάλη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων, υψηλή παραβατικότητα και άλλες ιδιαιτερότητες και υπαγορεύουν την έντονη τροχονομική αστυνόμευση.
Συνολικά διενεργήθηκαν -4.516- τροχονομικοί έλεγχοι σε οδηγούς οχημάτων και βεβαιώθηκαν -2.077- παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι -165- επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις. Αναλυτικά:
· Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος: -124-
· Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: -65-
· Υπερβολική ταχύτητα: -227-
· Μη χρήση προστατευτικού κράνους: -116-
· Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: -97-
· Χρήση κινητού τηλεφώνου: -117-
· Ανασφάλιστα οχήματα: -34-
· Επικίνδυνοι ελιγμοί: -3-
· Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: -1.294-
Περαιτέρω συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημ/κών, συνολικά -30- οδηγοί, συγκεκριμένα -7- για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και -23- για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν -307- ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, -273- άδειες ικανότητας οδήγησης και -120- άδειες κυκλοφορίας, καθώς επίσης ακινητοποιήθηκαν -56- οχήματα και μεταφέρθηκαν με γερανό -29- εξ αυτών.

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε οδικούς άξονες της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη παραβατικότητα.