Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

«Χρυσή εκδίκηση» στο γραφείο του Παύλου


Λένε πως ένα καλό βιβλίο, για να έχει επιτυχία, πρέπει να είναι αληθινό…
και δεν έχω λόγο να διαφωνήσω, από τη στιγμή που στα χέρια μου πήρα το βιβλίο της Έλενας Χουσνή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κύφαντα».
Επιγραμματικά θα πω ότι, εντυπωσιάστηκα, μαγεύτηκα, το έζησα, το απόλαυσα, το «χαρτογράφησα»!!!
Πραγματικά χαίρομαι που στη Ελλάδα υπάρχουν συγγραφείς με τόση δυνατή πένα, που ασχολούνται με ένα τόσο δύσκολο είδος γραφής όπως είναι το αστυνομικό – πολιτικό μυθιστόρημα…
Ο ξεχωριστός τρόπος γραφής, όπως και η πλάγια γραμματοσειρά που χρησιμοποιεί, σε προϊδεάζουν από τις πρώτες κι’ όλας σελίδες, ότι αυτό που ακολουθεί… θα σε καθηλώσει!
Υπόγειες και σκοτεινές συναλλαγές, ύποπτοι και ενοχές… συνθέτουν ένα συγκροτημένο δημιούργημα που δεν σ’ αφήνει να ξεφύγεις από τα γρανάζια της μελέτης, αν δεν πάρεις έστω μια «ιδέα» για το τι θα ακολουθήσει…
Βέβαια, σε αυτό βοηθάει ο προσδιορισμός των ενοτήτων, αλλά και ο τίτλος σε κάθε κεφάλαιο, που εύστοχα συγγραφέας και εκδότης έχουν τοποθετήσει, έτσι ώστε να  λειτουργήσει αποτελεσματικά προς όφελος του αναγνώστη.
Σημαντικό στοιχείο ακόμα είναι και αξίζει να το προσθέσω, ο χρόνος που εξελίσσεται η ιστορία… στην εποχή της κρίσης, της κρίσης των πάντων… με θεατές όλους εμάς, βουβούς κομπάρσους… το οποίο στοιχείο δίνει έναν άλλο δυναμισμό στο έργο.
Η «Χρυσή εκδίκηση»… σας περιμένει, για να ζήστε κάτι το μοναδικό…   
Παύλος Ανδριάς
Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

www.aylogyros news.gr