Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Quizdom: το νέο Ελληνικό παιχνίδι για κινητά Android και iOS…


Το Quizdom είναι μία νέα, δωρεάν εφαρμογή για Android και iOS που κατατάσσεται στην κατηγορία των παιχνιδιών με ερωτήσεις γνώσεων…


Δημιουργήθηκε από μια ομάδα νέων ανθρώπων που ξεκίνησε δυναμικά τις δραστηριότητες της στο χώρο της ανάπτυξης εφαρμογών και software και γνωρίζει ήδη μεγάλη επιτυχία.
Το Quizdom είναι μία νέα, δωρεάν εφαρμογή γι Android και iOS που κατατάσσεται στην κατηγορία των παιχνιδιών με ερωτήσεις γνώσεων.
Δημιουργήθηκε από μια ομάδα νέων ανθρώπων που ξεκίνησε δυναμικά τις δραστηριότητες της στο χώρο της ανάπτυξης εφαρμογών και software και γνωρίζει ήδη μεγάλη επιτυχία.
Σε λιγότερο από 5 μήνες ξεπέρασε τα 100.000 downloads και αποτελεί την πιο επιτυχημένη ελληνική εφαρμογή για το 2014 (σύμφωνα με τα rankings του Apple App Store). Υπάρχουν μάλιστα χρήστες που αφιερώνουν περισσότερες από 10 ώρες ημερησίως παίζοντας Quizdom.

Παίζουμε με τους φίλους μας

Το καινοτόμο στοιχείο και σημείο διαφοροποίησης του Quizdom από τις αντίστοιχες εφαρμογές που υπάρχουν στην ελληνική αγορά είναι ο social χαρακτήρας του παιχνιδιού.
Ο καθένας μπορεί να προσκαλέσει κάποιον φίλο του μέσα από τα social media ή να επιλέξει τυχαίο αντίπαλο από τη βάση των εγγεγραμμένων χρηστών.
Επιπλέον, οι παίκτες μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσα από το chat. Με αυτό τον τρόπο, ο παίκτης απολαμβάνει τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του παιχνιδιού σε ένα πιο διαδραστικό περιβάλλον, με την εφαρμογή να συνδυάζει γνώσεις, ανταγωνισμό και φυσικά διασκέδαση.

Πώς παίζουμε το Quizdom

Εκτός από τη social πλευρά της, η εφαρμογή φαίνεται πως κερδίζει κόσμο και χάρη στον απλό τρόπο παιχνιδιού. Αφού ένας χρήστης απευθύνει την πρόσκληση, οι δύο αντίπαλοι επιλέγουν από 2 κατηγορίες ο καθένας (εκ των 16 διαθέσιμων συνολικά), με το κάθε παιχνίδι να αποτελείται από 4 γύρους των 4 ερωτήσεων.
Οι παίκτες-αντίπαλοι διαγωνίζονται εναλλάξ στις ίδιες ερωτήσεις και νικητής ανακηρύσσεται εκείνος που απάντησε σωστά στις περισσότερες.
Με το τέλος του παιχνιδιού, νικητής και ηττημένος κερδίζουν πόντους με απώτερο στόχο να ανέβουν level και να φτάσουν στην κορυφή του ranking.
Στην εφαρμογή υπάρχουν φυσικά και τα αντίστοιχα στατιστικά στοιχεία, τόσο «ομαδικά» (το Top-100 των παικτών ανά ημέρα/εβδομάδα/all-time), όσο και προσωπικά (ποσοστά ανά κατηγορία κ.α.).
Επίσης, οι χρήστες μπορούν να στέλνουν τις δικές τους ερωτήσεις για να συμπεριληφθούν στο παιχνίδι.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν για Android και iOS, προσφέρονται όμως και PRO πακέτα με κάποιες extra παροχές μέσω in-app αγορών… (Onliner.gr)