Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

«Οι ξυπόλητοι κομπάρσοι»… αποδέκτες έντονου χειροκροτήματος!!! (foto)


Στην κατάμεστη αίθουσα της «Βίλα Στέλλα»,  ο κόσμος όρθιος χειροκρότησε τους «Ξυπόλητους κομπάρσους», που μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του Παύλου Ανδριά, ξύπνησαν μνήμες του χθες και έδειξαν...

το δρόμο για ένα ελπιδοφόρο αύριο γεμάτο Ελληνική ομοψυχία και πνεύμα δημιουργίας…


Ο δήμαρχος του Νέου Ηρακλείου, κ. Νίκος Μπάμπαλος, αφού αναφέρθηκε στο έργο του συγγραφέα και τη συμμετοχή του στα δρώμενα της πόλης, σαν απλός αναγνώστης διάβασε ένα απόσπασμα του βιβλίου, ξεδιπλώνοντας έτσι το κουβάρι της πλοκής, αλλά και καταθέτοντας για μια ακόμα φορά τις προθέσεις του για την προβολή και τη στήριξη  των εκφραστών του πολιτισμού.


Ο Βαγγέλης Λιακόγκονας, ο δημοσιογράφος του Mega, που συντόνιζε την εκδήλωση, ακολουθώντας τη συγγραφική ροή του μυθιστοριογράφου, τόνισε πως το συγκεκριμένο βιβλίο, είναι ένας οδηγός για τα όσα θα συμβούν στο αύριο που ξημερώνει…
Και όταν ο επικοινωνιολόγος, συγγραφέας και ιστορικός κος Γιώργος Καπράνος ανέλαβε να αναλύσει το βιβλίο, οι παρευρισκόμενοι αφέθηκαν  στο λόγο του και τις ιστορικοπολιτικοκοινωνικές αναφορές του… γεμάτες αλήθειες.


Με ειλικρίνεια τόνισε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο δεν είναι ένα απλό μυθιστόρημα προς διάβασμα, αλλά ένα βιβλίο προς μελέτη, από αναγνώστες που αναζητούν αλήθειες, πρόθυμοι να εισπράξουν μηνύματα που πονάνε, αλλά που σε οδηγούν σε ένα καλύτερο αύριο, δίχως τις σκιές του παρελθόντος.
«Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, θα αισθανθείτε την ανάγκη να γράψετε και εσείς…» τόνισε κλείνοντας την αναφορά του στους «Ξυπόλητους κομπάρσους», αφήνοντας τους ηθοποιούς Όλγα Θανασιά και Κίμωνα Δούση, να δώσουν χρώμα στις σελίδες του βιβλίου, διαβάζοντας μερικά αποσπάσματα…


Την εκδήλωση έκλεισε ο εκδότης Αγησίλαος Καλαμαράς (εκδ. ΙΑΜΒΟΣ), ευχαριστώντας τη δημοτική αρχή που ήταν παρόν, τους εκλεκτούς καλεσμένους, αλλά και λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Πύργου – Ολυμπίας κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλο που έκανε τη φιλολογική επιμέλεια του βιβλίου.



Τέλος ο συγγραφέας, αφού υπέγραψε τα βιβλία του, απάντησε σε ερωτήσεις των καλεσμένων του και μαζί τους αντάλλαξε ευχές στη «Χριστουγεννιάτικη βραδιά» που είχε προγραμματίσει.