Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Μια ταινία γροθιά στο στομάχι από Ελληνόπουλα που μετανάστευσαν στη Γερμανία…


14 Σεπτεμβρίου… Του Σταυρού. Ο μικρός Κωνσταντίνος γράφει στο ημερολόγιό του… περιγράφει τη ζωή του στη Φρανκφούρτη… θυμάται και νοσταλγεί τη ζωή του στην Ελλάδα...


Η ταινία γυρίστηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού του Υπουργείου Παιδείας «ΚΑΛΗΜΕΡΑ – Μια μέρα στην πόλη σου – η Ελλάδα και εσύ».
Μια ταινία μικρού μήκους, πραγματική γροθιά στο στομάχι για όσα βιώνουν τα παιδιά της νέας διασποράς, τα παιδιά που διώχνει η Ελλάδα…  Την ταινία έφτιαξαν πέντε μαθητές του Ελληνικού Σχολείου της Φρανκφούρτης.
Όπως διαβάσαμε στο  radiogr.de,  η ταινία βραβεύτηκε, το Σάββατο 29 Νοεμβρίου, στην τελετή έναρξης του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της 14ης Camera Zizanio. Η ταινία εικονογραφεί τις εντυπώσεις  του μικρού  Κωνσταντίνου στη βροχερή  Φρανκφούρτη, στην πόλη που υποχρεώθηκε να μεταναστεύσει μαζί με τους γονείς του, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Οι μαθητές κέρδισαν το βραβείο, συμμετέχοντας στον διαγωνισμό ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ VIDEO για τους μαθητές της Ομογένειας με τίτλο «ΚΑΛΗΜΕΡΑ-ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΟΥ – Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΕΣΥ», τον οποίο διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας τη σχολική χρονιά 2013-14. Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 53 σχολεία του εξωτερικού και οι νικητές αναδείχτηκαν από την online ψηφοφορία του κοινού που οργάνωσε η Εκπαιδευτική Τηλεόραση…