Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ο Μάριος Καρακατσάνης, απαντά στο «κουτσομπολιό»… της αυλής!!!

Ο Μάριος έχει την αισιοδοξία ως κινητήρια δύναμη και αυτό φαίνεται μέσα από τον τρόπο που λειτουργεί, αλλά και μέσα από τον τρόπο έκφρασης και γραφής του…


Τι σας έχει λείψει από τα παιδικά σας χρόνια; Το να μπορώ να ονειρεύομαι πιστεύοντας ότι όταν θα μεγαλώσω θα τα κάνω πραγματικότητα. Γιατί τώρα που μεγάλωσα είδα πως τελικά ήταν μόνο... όνειρα.

Ο αγαπημένος ήρωας των παραμυθιών, ποιος ήταν; Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων!

Θα συγχωρούσατε κάποιον που σας έχει πικράνει; Αν έβλεπα ότι το είχε μετανιώσει πραγματικά θα το έκανα με όλη μου την καρδιά, όπως και το έχω κάνει βέβαια.

Ποιο θεωρείτε ως Θείο δώρο στο χαρακτήρα σας; Αυτό θα σας το απαντήσουν αυτοί που με ξέρουν!

Ποιο είναι το βασικό σας ελάττωμα; Είμαι πολύ συναισθηματικός και δένομαι με τα πάντα γύρω μου. Είτε έμψυχα είτε άψυχα!

Αν η μοίρα σας γύριζε την πλάτη, τι θα κάνατε για να την καλοπιάσετε; Απολύτως τίποτα. Μόνος μου φτιάχνω την μοίρα μου.

Πως εκδηλώνεται την αγάπη σας; Με πράξεις. Και σχεδόν ποτέ με λόγια.

Η αισιοδοξία, υπάρχει στο λεξικό της ζωής σας; Ναι υπάρχει! Για την ακρίβεια αυτή είναι η κινητήρια δύναμη μου.

Με τι ασχολείστε αυτό τον καιρό; Με την συγγραφή δωρεάν ιστοριών για όλους τους αναγνώστες μου όπου θα μπορούν να τις διαβάσουν μέσα από το προσωπικό μου site http://www.marioskarakatsanis.gr

Τι δεν θα θέλατε να μη σας κλέψουν από το θησαυροφυλάκιο της ψυχή σας; Τις αναμνήσεις μου!

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική ταινία; «Της κακομοίρας» με τον Χατζηχρήστο.

Ποιο είναι το αγαπημένος σας αντικείμενο, το «γούρι» σας; Ο σταυρός που φοράω στο λαιμό μου.

Ποια είναι η αγαπημένης σας ατάκα; Δυνατός άνθρωπος, είναι αυτός που όταν σηκώνεται όρθιος, η σκιά του καλύπτει τα προβλήματα του.

Πως φαντάζεστε το μέλλον των ΜΜΕ μέσα από την κρίση που βιώνουμε; Με ανύπαρκτες Ελληνικές παραγωγές, και μονάχα τούρκικα σίριαλ που θα παίζουν ξανά και ξανά μέχρι να αναγκάσουν όλο τον κόσμο να μην ξανά ανοίξει τηλεόραση. Προσωπικά ήδη έχω να ανοίξω τηλεόραση πάνω από 2 χρόνια, βλέπω μόνο ταινίες και ξένες σειρές από ιδιωτικές εταιρίες τηλεόρασης.

Η εξουσία πιστεύετε, φιμώνει τις τέχνες από φόβο ή από ανικανότητα να τις στηρίξει; Τίποτα από τα δύο. Τις φιμώνει από αδιαφορία. Δεν τους ενδιαφέρει να αναδειχτεί η Ελληνική τέχνη σε οποιαδήποτε μορφή της.

Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο λόγος που ο Έλληνας αφήνει την τύχη του στα χέρια των άλλων; Γιατί έμαθε να ΜΗΝ πιστεύει στις δυνάμεις του. Να εξαρτάτε μονάχα από τους άλλους.

Αν σας όριζαν για λίγα λεπτά της ώρας «νομοθέτη», ποιο νόμο θα θέτατε σε εφαρμογή; Την θανατική ποινή. Οι άνθρωποι έχουν δώσει μεγάλη αξία στην ανθρώπινη ζωή. Μια ανθρώπινη ψυχή αποκτά αξία από της πράξεις της και μόνο.

Τι φοβάστε περισσότερο, από τους ανθρώπους; Την αχαριστία και το πόσο εύκολα μπορούν να ξεχάσουν.

Αν μια κακιά μάγισσα σαν έκανε με το ραβδί της ζώο, τι θα θέλατε να είστε; Αετός.

Πιστεύετε στα όνειρα; Ναι πιστεύω.

Αν σας ζητούσε ένα παιδί μια συμβουλή, τι θα του λέγατε; Να μη σταματήσει ποτέ να είναι παιδί. Μόνο Ως παιδί θα μπορεί να ονειρεύεται ακόμα.



Ο Μάριος Καρακατσάνης γεννήθηκε το 1978 στον Πειραιά. Ανήσυχος από μικρό παιδί, πάντα τον έλκυε το παράξενο, το ανεξήγητο και το μεταφυσικό. Από πολύ νεαρή ηλικία του άρεσε να βλέπει ταινίες τρόμου, να ασχολείται με την ταχυδακτυλουργία και να γράφει ποιήματα. Σε ηλικία 13 ετών ξεκίνησε το πρώτο του έργο το οποίο ήταν μια ανέκδοτη ποιητική συλλογή όπου μέσα από τα γραπτά του περιέγραφε με το δικό του πάντα προσωπικό στυλ τις σκέψεις, τις ανησυχίες, την αγωνία του αλλά και τις προσωπικές του εμπειρίες είτε ευχάριστες είτε δυσάρεστες. Μεγαλώνοντας και μη σταματώντας ποτέ να γράφει κατάφερε όχι μόνο να περιορίσει σημαντικά την δυσλεξία που έχει αλλά και να την εκμεταλλευτεί. Όλες αυτές τις εικόνες που είχε μέσα στο μυαλό του τις μετέφερε όσο μπορούσε στον δύσκολο για αυτόν γραπτό λόγο. Η "Συμφωνία" είναι το πρώτο του επίσημα δημοσιευμένο έργο. Επίσης είναι και ο δημιουργός του site www.esperos-paranormal.com το οποίο έχει αναγνωριστεί από τον κόσμο λόγο της ελεύθερης και ανεξάρτητης πορείας που ακολουθεί, κάτι που χαρακτηρίζει εξάλλου και τον ίδιο.
(2014)
Άμυ, Ελληνική Πρωτοβουλία
(2013)
Η συμφωνία, Ελληνική Πρωτοβουλία
(2013)
Το ξύπνημα, Bookstars - Γιωγγαράς


(Για τον ΑΥΛΟΓΥΡΟ και τον Παύλο Ανδριά)