Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Στον Mr Jumbo το Praktiker!!!


Μάλιστα ακούγεται ότι το deal θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.Το δεδομένο είναι ότι οι Γερμανοί έχουν αποφασίσει να πουλήσουν και έχουν μιλήσει ήδη με τον κ. Βακάκη που θεωρείται φαβορί...


Η πώληση της ελληνικής θυγατρικής του Praktiker γίνεται στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του Γερμανικού ομίλου ο οποίος σε ενοποιημένο επίπεδο αντιμετωπίζει το φάσμα της κατάρρευσης. Τον προηγούμενο χρόνο, η Praktiker κατέγραψε ζημίες 190 εκατ. ευρώ με έσοδα 3 δισ. ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, ενώ προσπάθησε χωρίς επιτυχία να πουλήσει τη μονάδα της στο Λουξεμβούργο Batiself SA.

Η σημερινή εργοδοσία του Praktiker στην Ελλάδα που προσπαθεί να επιβάλει μειώσεις 7% στους μισθούς και απειλεί με ατομικές συμβάσεις στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι δε συναινέσουν στη νέα επιχειρησιακή σύμβαση που προτείνει, αλλά το προσωπικό αντιδρά έντονα. 
Σημειώνεται ότι οι μισθοί τους για πλήρη απασχόληση είναι «παγωμένοι» στα 920 ευρώ για πέντε χρόνια, ενώ η επιχείρηση εμφάνισε κέρδη 3,5 εκατομμύρια, προ φόρων, για το 2012... (fpress)