Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΤΟΛΗ: Φυγαδεύστε τον Παπακωνσταντίνου, πριν μας δώσει όλους!


Υποθαλάσσιο σεισμό πολλών Ρίχτερ, με απρόβλεπτη προς το παρόν συνέχεια, προκάλεσε στην κυβέρνηση η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να επαναφέρει στην πολιτική ατζέντα το ζήτημα των υποβρυχίων, φτάνοντας στο σημείο να ανακοινώσει ότι θα...

καταθέσει πρόταση εξεταστικής για τη σύμβαση που υπέγραψαν το 2010 οι Ευ. Βενιζέλος και Γ. Παπακωνσταντίνου παραχωρώντας τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά στον κ. Σάφα.
Ενδεικτικό της αναταραχής που έχει προκληθεί ήδη είναι ότι μικρή σημασία αποδίδεται πια στο αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πράξη την εξαγγελία του για κατάθεση της πρότασης. Κι αυτό γιατί, όπως πιστεύουν όλοι στη Βουλή, και μόνο με την προαναγγελία του κ. Τσίπρα η ζημιά έγινε. Πιθανώς το ίδιο να σκέφτεται και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν θα περίμενε ότι η κατάθεση μιας απλής σχετικά ερώτησης θα προκαλούσε τέτοιο πρόβλημα στην κυβέρνηση. 
Κι όλα αυτά εξαιτίας του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος, δείχνοντας ότι είχε τη μύγα, έσπευσε στη Βουλή να απαντήσει στον κ. Αβραμόπουλο, μολονότι ο ΥΠΕΘΑ ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι όσα είπε από του βήματος της Βουλής περί «υποβρύχιας δράσης» προκατόχων του αφορούσαν τον Ακη Τσοχατζόπουλο και όχι τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως έχει ότι, όπως τα έφερε η μοίρα, ο κ. Βενιζέλος ξαναβρίσκει μπροστά του, έστω και έμμεσα, τη «λίστα Λαγκάρντ». Κι αυτό γιατί, έστω και υποσυνείδητα, θα «παρακαλάει» για παραγραφή των αδικημάτων του Γ. Παπακωνσταντίνου -λόγω των διπλών εκλογών που μεσολάβησαν τον Ιούνιο του 2012-, αφού με το ίδιο σκεπτικό θα παραγραφούν και τυχόν δικές του ευθύνες… (olympia)