Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Το ΚΚΕ απέλυσε τον Μπογιόπουλο από το «Ριζοσπάστη»!!!


Έπειτα από το πρόσφατο κόψιμο της στήλης που είχε επί σειρά ετών- «Ημεροδρόμος»- ο Νίκος Μπογιόπουλος απολύθηκε από τον «Ριζοσπάστη», απόφαση που υπαγορεύθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ...


Όπως αναφέρει το Βήμα, ο κ. Μπογιόπουλος είχε ενημερώσει τους αρμόδιους για την αποφασή του να μην υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας, παραιτούμενος ωστόσο του μισθού του. Βάσει του νέου καταστατικού του ΚΚΕ τα κομματικά μέλη που εργάζονται στα κομματικά ΜΜΕ αμείβονται εφ' εξής με τα χρήματα που λαμβάνουν τα επαγγελματικά στελέχη. Στο πλαίσιο αυτό ζητείται από τους εργαζομένους η παραίτησή τους και η υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας.
Ωστόσο, ο κ. Μπογιόπουλος φέρεται να είχε δηλώσει ότι δεν θα φύγει από τον «Ριζοσπάστη» παρά το γεγονός ότι αποποιήθηκε τον κομματικό μισθό του, κάτι που οδήγησε ενδεχομένως στην πολιτική απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για την απομάκρυνσή του.
Μάλιστα, αργά το απόγευμα της Τρίτης έγινε γνωστό ότι απολύθηκε και ο κοινοβουλευτικός συντάκτης του Ριζοσπάστη Γιάννης Φωτούλας και έτσι η εφημερίδα μένει στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ.

Ο Φωτούλας ήταν ο τελευταίος από τους 14 συντάκτες που είχαν υπογράψει πρόσφατα κείμενο με το οποίο ζητούσαν εξηγήσεις γιατί δεν πληρώνονται από τον Ριζοσπάστη και ανέφεραν ότι το θέμα έπρεπε να συζητηθεί από τα όργανα της εφημερίδας. Οι υπόλοιποι 13 συντάκτες έχουν ήδη απολυθεί… (Βήμα)