Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Γκραν σουξέ στην Ελλάδα το τραγούδι «La crise»‏!!! (video)


Στην μεγάλη επιτυχία που γνωρίζει στην χώρα μας το βελγικό τραγούδι «La crise» αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της ολλανδόφωνης βελγικής εφημερίδας De Morgen με τίτλο «Η κρίση δίνει την ευκαιρία στον Daan...

να γίνει γνωστός στην Ελλάδα».
Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ το τελευταίο γαλλόφωνο single του δημοφιλούς Φλαμανδού τραγουδιστή Daan έχει θέμα την κρίση που πλήττει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά όλη την Ευρώπη. Το μήνυμα του τραγουδιού είναι οι άνθρωποι να μην αποδέχονται την κρίση τυφλά αλλά να αντιστέκονται κρατώντας το κεφάλι τους ψηλά.
Στο δημοσίευμα τονίζεται η μουσική επιρροή από δύο «αρχετυπικά» ελληνικά μουσικά όργανα, τον μπαγλαμά και το μπουζούκι που συνδέεται με την συμμετοχή του ελληνικής καταγωγής μπασίστα Μ. Χατζηγεωργίου ενώ επισημαίνεται ότι η επιτυχία του τραγουδιού στην Ελλάδα οφείλεται και στο σπάσιμο πιάτων στο οποίο επιδίδεται ο τραγουδιστής δημιουργώντας στους Έλληνες μία ατμόσφαιρα οικειότητας.
Στο ενδιαφέρον άρθρο σημειώνεται επίσης πως το εν λόγω τραγούδι έγινε ευρέως γνωστό στην Ελλάδα όταν το ανακάλυψε ένας dj της Θεσσαλονίκης και το αναμετάδωσε από μουσικό σταθμό της πόλης… (aixmi)