Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Πώς θα κάνετε το μωρό σας να κοιμάται όλη νύχτα!!!


Και όμως μπορείτε να ρυθμίσετε τις συνήθειες ύπνου του μωρού σας και να του μάθετε να έχει μια καλή σχέση με τον ύπνο από πολύ νωρίς.
Τους πρώτες μήνες, τα μωρά μπορούν να κοιμηθούν μόνο για έξι συνεχόμενες ώρες. Όταν...

κλείσουν το πρώτο έτος, τα περισσότερα μωρά κοιμούνται μεταξύ μίας και δώδεκα ωρών.
 Από την πρώτη μέρα μπορείτε:
 • Να δώστε στο παιδί σας, κάτι που θα το συνδυάζει με τον ύπνο. Οι πιθανότητες λένε ότι αυτό το αντικείμενο -το οποίο μπορεί να είναι μια κουβερτούλα ή ένα αρκουδάκι- θα βοηθήσει το παιδί σας να κοιμηθεί. Ένας τρόπος να κάνετε το αρκουδάκι ή την κουβερτούλα ένα αγαπημένο του αντικείμενο είναι να το κρατήσετε για αρκετή ώρα στην αγκαλιά σας ώστε να αποκτήσει τη μυρωδιά της μαμά.
 • Να κάνετε ένα σαφή διαχωρισμό ανάμεσα στο κοιμάμαι και μισοκοιμάμαι. Όσο είναι νεογέννητό, το μωρό σας μπορεί τη μία στιγμή να είναι ξύπνιο και το επόμενο λεπτό να κοιμάται. Αποκωδικοποιήστε τα σήματα που σας στέλνει το μωρό σας και χρησιμοποιήστε τα! Αν το παιδί σας κοιμηθεί την ώρα που το ταΐζεται ή το κρατάτε στην αγκαλιά σας, απλά ξαπλώστε στο προκαθορισμένο μέρος για ύπνο. Αυτό μπορεί να είναι το καλαθάκι του, η κούνια του ή το καρότσι του. Όταν είναι ξύπνιο, παίξτε μαζί του. Όταν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στην ώρα του ύπνου και του ξύπνιου, βοηθάτε το μωρό σας να συνδυάζει τον ύπνο με ένα συγκεκριμένο μέρος.
 • Να κάνετε ένα σαφή διαχωρισμό μεταξύ μέρας και νύχτας. Συνήθως τα μωρά κοιμούνται πιο πολλές ώρες τη νύχτα. Πολλές φορές όμως τα νεογέννητα μπερδεύουν τη μέρα με τη νύχτα. Για να βοηθήσετε το μωρό σας να κοιμηθεί πιο πολλές ώρες τη νύχτα, κάντε ένα διαχωρισμό ανάμεσα στο βραδινό ύπνο και τον υπνάκο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το βράδυ αρχίστε να ακολουθείτε κάποια ρουτίνα. Μπορείτε να παίζεται ήσυχα, να του διαβάζετε χαμηλόφωνα κάποιο παραμύθι, να του κάνετε ένα ζεστό μπάνιο, να του βάζετε τις πιτζάμες και να χαμηλώνετε τα φώτα.

Τι σημαίνει όταν λένε «άστο να κλαίει»;

Για δεκαετίες λέγανε ότι ο καλύτερος τρόπος για να μάθει ένα παιδί, που πλέον δεν τρώει κατά τη διάρκεια της νύχτας, να κοιμάται χωρίς να ξυπνάει είναι να το αφήσετε να κλάψει. Με άλλα λόγια, να βάλτε το μωρό σας στην κούνια του, να κλείσετε την πόρτα και να το αφήστε να κλαίει. Υπάρχουν βέβαια διάφορες απόψεις γι’ αυτή τη μέθοδο, άλλα η γενική ιδέα είναι η ίδια. Μετά από μία εβδομάδα, το μωρό θα μάθει να κοιμάται μόνο του. Αν δεν δώσετε καμία σημασία στο κλάμα του, η θεωρία πετυχαίνει. Τα μωρά καταλαβαίνουν ότι δεν αξίζει η όλη φασαρία... (govastileto, vipnews)