Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Το Tetris θεραπεύει την αμβλυωπία!!!



Μία ομάδα Καναδών γιατρών από το Πανεπιστήμιο του McGill εξέτασε εθελοντές που έπασχαν από αμβλυωπία στην όρασή τους...

 Οι ασθενείς χρησιμοποίησαν ειδικά γυαλιά τα οποία διαφέρουν από αυτά που χρησιμοποιούνται στις συνήθεις μεθόδους θεραπείας.
Προς έκπληξή τους οι γιατροί διαπίστωσαν πολλά σημάδια βελτίωσης και σύμφωνα με την έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε στο BBC. Σήμερα 1 στα 50 παιδιά παγκοσμίως γεννιούνται με τη συγκεκριμένη ασθένεια και για να την θεραπεύσουν φορούν μπάλωμα στο ένα μάτι το δυνατό τους κάτι που βοηθάει το αδύναμο μάτι να αντισταθμίσει την απώλεια και να προσαρμοστεί ως ίσο. Η θεραπεία διαρκεί για μήνες έως και χρόνια, συνεπώς αποτελεί μια βασανιστική διαδικασία για τις μικρές ηλικίες.
Η παραπάνω έρευνα ζητούσε από τους εθελοντές που έπασχαν από αμβλυωπία να παίζουν Tetris για μία ώρα την ημέρα. Με την χρήση των ειδικών γυαλιών έβλεπαν με το ένα μάτι τα κομμάτια του Tetris που έπεφταν και με το άλλο εκείνα που βρίσκονταν στο έδαφος. Μια δεύτερη ομάδα επανέλαβε το πείραμα αυτό μόνο βλέποντας με το αδύναμο μάτι, δηλαδή χωρίς τη χρήση των ειδικών γυαλιών. Τα αποτελέσματα δεν ήταν εξίσου καλά με την πρώτη περίπτωση. Συνεπώς, το μόνο που απομένει είναι τα γυαλιά αυτά να βγουν στο εμπόριο από το πανεπιστήμιο του Καναδά και να βοηθήσουν έτσι όσους ασθενείς πάσχουν από αμβλυωπία να θεραπευτούν ... κατόπιν διασκέδασης. (whos)