Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

«Η πρώτη μου Πηνελόπη Δέλτα- Μάγκας»… στο γραφείο της Κάλλης


Ο γνωστός «Μάγκας» της Πηνελόπη Δέλτα, σε διασκευή...
της Τζέμη Τασάκου και εικονογράφηση της Αιμιλία Κονταίου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο στη σειρά «Η πρώτη μου λογοτεχνία», από 4 ετών και πάνω.
Το διάσημο κουτάβι της νεοελληνική λογοτεχνίας, Φοξ Τερριέ, ζει στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου με την οικογένειά του,  τον Λουκά, τη Λίζα, την Άννα, τον Μήτσο, τον κύριο και την κυρά του, την αριστοκράτισσα φοράδα Νταίζη και τον Μπόμπη το άλογο. Όταν έρχεται η γιαγιά, είναι η καλύτερή του! Γιατί;  Η γιαγιά διηγείται στα εγγόνια της πολλές ιστορίες κι ο Μάγκας κουλουριάζεται και ακούει… για το Θανάση Διάκο, τον Κολοκοτρώνη, τον Μπότσαρη, το Μεσολόγγι και τους πολιορκημένους.
Όνειρο του είναι να γίνει διάσημος… και όλο σκαρώνει γκάφες και κάνει σκανδαλιές. Τι γίνεται όταν ρίχνει στο πάτωμα βαζάκια και αγαλματάκια;  Η κυρά του, τον απείλησε και εκείνος πετάχτηκε μεμιάς έξω από το παράθυρο. Έτσι βρέθηκε στο δρόμο… ο Μάγκας κι άρχισε να τριγυρνά μονάχος στην πόλη, να ζήσει μόνος του και ελεύθερος. Η περιπέτεια αρχίζει…
Μαζί του οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν για την αδικία και την κακία, την αξιοπρέπεια και την δύναμη, την γενναιότητα και το θάρρος, την ειλικρίνεια και την συμπόνια, την τιμιότητα και την δικαιοσύνη, την υπευθυνότητα και την υπομονή, την αγάπη και το σεβασμό, την ελευθερία και την φιλία…
Η εισαγωγή του μικρού αναγνώστη στον κόσμο της λογοτεχνίας έγινε… με τη διασκευή του «Μάγκα». Στόχος και σκοπός του είναι να τον ακολουθήσει ο μικρός βιβλιόφιλος και μεγαλώνοντας… Ο ίδιος ο Μάγκας στο τέλος του βιβλίου παροτρύνει τον μικρό αναγνώστη να μάθει περισσότερα γι’ αυτόν: "Καλύτερα να διαβάσετε τις περιπέτειές μου, όπως τις αφηγήθηκε η μάνα μου η ίδια: η Πηνελόπη Δέλτα, θα τις διαβάσεις ε; Μου το υπόσχεστε;»

Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας

By Aylogyros News