Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΡΤΗ


Η Εταιρεία Λογοτεχνών για 8η συνεχή χρονιά σε συνεργασία...
με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στην αίθουσα του Αναγνωστηρίου της, την προσεχή Δευτέρα 20 Μάρτη και ώρα 7.μ.
Με τις εκδηλώσεις αυτές προβάλλεται η ποίηση και οι ποιητές, παροτρύνονται κι ενισχύονται οι νέοι που καταπιάνονται να γράφουν τους στοχασμούς τους. Για αυτό το σκοπό η Εταιρεία Λογοτεχνών έχει καθιερώσει Διαγωνισμό ποίησης μεταξύ των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων της περιφέρειας Νοτιοδυτικής Ελλάδος.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού προϊόν της κριτικής επιτροπής(Χριστίνα Κόκκοτα Φιλόλογος Θεατρολόγος και κριτικός Θεάτρου, Σταύρος Ιντζεγιάννης Δημοσιογράφος-λογοτέχνης και κριτικός βιβλίου και ο πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεωνίδας Μαργαρίτης)θα ανακοινωθούν από τον πρόεδρο στη διάρκεια της γιορτής.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα κύριος ομιλητής της ημέρας θα είναι το δόκιμο μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών, Δικηγόρος και πεζογράφος- Αντωνία Δεββέ-Αργυροπούλου η οποία θα αναπτύξει το θέμα: « Οδυσσέας Ελύτης, διαχρονικός και παγκόσμιος » Στο νόημα της γιορτής θα αναφερθεί σε σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεωνίδας Μαργαρίτης ο οποίος θα παρουσιάσει και θα συντονίσει την όλη εκδήλωση.
Η εκδήλωση, θα εμπλουτισθεί με εκτέλεση σε πιάνο μελοποιημένων συνθέσεων γνωστών ποιητών από τους συμπολίτες, Ανδρέα Κότσιφα δικηγόρο-πιανίστα και το μέλος της Εταιρείας Καθηγητή Μουσικής και Ποιητή Παναγιώτη Τσαλίδη και θα ερμηνεύσει ποιητικές συνθέσεις η ταλαντούχος συμπολίτισσα Ανδριάνα Γουλιμή.
Θα γίνουν επίσης , απαγγελίες ποιημάτων γνωστών καταξιωμένων νεοελλήνων ποιητών, από τον ηθοποιό Αλέξη Γκλαβά, και τη Φιλόλογο-Θεατρολόγο Χριστίνα Κόκκοτα.
Τέλος θα γίνει η απονομή των βραβείων του 8ου Ποιητικού Διαγωνισμού και η εκδήλωση θα κλείσει με απαγγελίες των βραβευμένων ποιημάτων από τους ίδιους τους δημιουργούς.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.