Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Έτσι φτιάχνεται η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα… (video)


Αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες μακαρονάδες για πολλούς...
μιας και η πλούσια γεύση της καρμπονάρα μαγεύει όποιον την δοκιμάσει.
Ωστόσο στην Ελλάδα και όχι μόνο, οι περισσότεροι την μαγειρεύουν εντελώς λάθος. Πολλά εστιατόρια σερβίρουν μια άθλια εκδοχή της με τα μακαρόνια να κολυμπάνε σε κρέμα γάλακτος με συνοδεία μπέικον ή ακόμα και ζαμπόν κακής ποιότητας. Αυτό δεν είναι καρμπονάρα.
Ο Antonio Carluccio θεωρείται πατέρας της ιταλικής κουζίνας στην Μεγάλη Βρετανία, έχοντας γράψει δεκάδες βιβλία και παρουσιάσει για χρόνια πετυχήμενες εκπομπές, ενώ υπήρξε ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης αλυσίδας ιταλικών εστιατορίων στη χώρα. 
Από τη κουζίνα του πέρασε και αναδείχθηκε και ο Jamie Oliver, για λογαριασμό του οποίου ο Carluccio γύρισε και το παρακάτω βίντεο στο οποίο παρουσιάζει την αυθεντική ιταλική συνταγή της καρμπονάρα.
Οι αυστηρές του οδηγίες είναι οι εξής:
-Όχι λάδι στο βράσιμο των ζυμαρικών (και εννοείται δεν σπάμε ποτέ τα σπαγγέτι...)
-Απαγορεύεται ρητά κάθε χρήση κρέμας γάλακτος. Αυγά και παρμεζάνα συνθέτουν την κρεμώδη σάλτσα που προσθέτουμε στο τέλος.
-Τα ζυμαρικά μαζί με το σωταρισμένο σε ελαιόλαδο γκουαντσάλε ή παντσέτα πρέπει να κρυώσουν ελαφρώς πριν ρίξουμε την κρέμα των αυγών καθώς διαφορετικά αυτά θα γίνουν σαν ομελέτα πάνω και ανάμεσα τους.