Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Πως να αναγνωρίσετε ένα ψυχοπαθή…


Είναι να μην το ψάχνεις;

3% του πληθυσμού χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς ως ψυχοπαθείς προσωπικότητες. Στο 1% χορηγείται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επειδή όμως η ιατρική διάγνωση έρχεται συνήθως αργά, μερικά χαρακτηριστικά στη προσωπικότητα του άλλου μπορούν να σε προϊδεάσουν.
Είναι οι γοητευτικοί της παρέας. 
Τα άτομα αυτά είναι σχεδόν πάντα αρεστά και θεωρούνται χαρισματικά, κοινωνικά και ειδικοί στο να συζητάνε περί ανέμων και υδάτων. Είναι εύστροφοι και ελκυστικοί. Πάντα έχουν ενδιαφέρουσες προσωπικές ιστορίες να εξιστορήσουν  όπου σε αυτές παρουσιάζονται πιστευτοί. Αν τελειώσεις την κουβέντα σου με κάποιον ψυχοπαθή το πιο πιθανό είναι να σε αφήσει με συναισθήματα χαράς.
Δεν νιώθουν τύψεις.
Μάλιστα είναι φανατικοί υπέρμαχοι αυτής της συμπεριφοράς. Δεν έχουν συναισθήματα μεταμέλειας, ενώ εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους κάθε φορά που κάποιος ζητάει συγγνώμη.
Είναι αλαζόνες
Οι νόμοι και οι θεωρίες δεν ισχύουν για αυτούς. Θεωρούν τους εαυτούς του υπεράνω νόμου και πιστεύουν πως διαθέτουν δυνατότητες που οι άλλοι δεν μπορούν να αντιληφθούν.
Είναι ειδικοί στη χειραγώγηση

Μιμούνται συναισθήματα και συμπεριφορές με σκοπό να κερδίσουν την εμπιστοσύνη κάποιου και να τον χειραγωγήσουν. Διαθέτουν εξαίσια ρητορική και ενώ δεν συμφωνούν με τα λεγόμενα των άλλων δεν το εκφράζουν ανοιχτά… (e-radio)