Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ο Ανδρέας Παπανδρέου και η Δήμητρα Λιάνη έγιναν playmobil!


6.000 φιγούρες playmobil ζωντανεύουν σκηνές από τη σύγχρονη...
αλλά και την αρχαία ιστορία...
Μακεδονικές φάλαγγες και ρωμαϊκές λεγεώνες, η πολιορκία της Κωνσταντινούπολης, ο Ανδρέας Παπανδρέου και η Δήμητρα Λιάνη, οι ιππότες και η αρχαία Αίγυπτος γίνονται playmobil και ζωντανεύουν αυτό το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Απριλίου, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης!
Περισσότερες από 6.000 φιγούρες playmobil θα χρησιμοποιηθούν από 17 συλλέκτες της Βόρειας Ελλάδας και της Αττικής, προκειμένου να στηθεί ο μαγικός κόσμος του παιχνιδιού που στόχο έχει να "ταξιδέψει" τη φαντασία μικρών και μεγάλων.
"Όλοι οι συλλέκτες έχουμε δουλέψει περισσότερους από έξι μήνες για τη θεματολογία. Θα είναι η πρώτη φορά που θα κάνουμε τόσο μεγάλη έκθεση και έχει γίνει μια σωστή προετοιμασία. Θα έχουμε 18 διοράματα, με πάνω από 6.000 φιγούρες σε μια έκταση 250 τ.μ", δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο συλλέκτης Ντένης Βαγγόπουλος.
Σύμφωνα με τον κ.Βαγγόπουλο, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν τις αγαπημένες φιγούρες με τις οποίες έπαιζαν όταν ήταν παιδιά και οι μικρότεροι να θαυμάσουν τις διαφορές που παρουσιάζουν τα playmobil στο πέρασμα του χρόνου.
Επίσης, θα παρουσιαστούν με φιγούρες το νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου στη Δήμητρα Λιάνη στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, το μουσικό φεστιβάλ "Rock in Athens" που έλαβε χώρα το 1985 στο Καλλιμάρμαρο, ενώ θα στηθούν μια μοντέρνα και μια βικτωριανή πόλη, ένα αρχαίο ναυάγιο και ιστορίες ιπποτών, Αιγυπτίων και γουέστερν.
Στην Ελλάδα και το εξωτερικό υπάρχουν αρκετοί συλλέκτες playmobil και όπως ανέφερε ο κ.Βαγγόπουλος οι πιο σπάνιες φιγούρες είναι "αυτές της πρώτης γενιάς, που βγήκαν στην αγορά τις δεκαετίες ‘70 και ‘80".

Η "1η έκθεση συλλεκτών playmobil" διοργανώνεται από τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Χαλκηδόνας, στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ της περιοχής, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και ώρες λειτουργίας από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ… (news.gr)