Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

«Μάθε τον Φόβο να νικάς!»… στο γραφείο της Κάλλης


Μια φορά κι έναν καιρό σ’ένα βασίλειο μακρινό, βασίλευε...
η ευτυχία, η Φελιτσιτά και εκεί ζούσε κι ένα μικρό κοριτσάκι, η Καλοσύνη. Στην ίδια πόλη έμενε και ο γιός των κακών μάγων της γης, ο Φόβος.
Όταν μια μέρα μαθαίνει την αδυναμία του κοριτσιού, τους φόβους της,  ετοιμάζει ένα μαγικό ξόρκι και καλεί όλες τις φοβίες της… Θα καταφέρει μια μικρή πασχαλίτσα, η Τόλμη να βοηθήσει να λυθούν τα μάγια; Κι αν ναι με ποιο τρόπο νικά τους φόβους της η Καλοσύνη;
Το πρώτο παραμύθι της Βούλας Παπατσιφλικιώτη «Μάθε τον Φόβο να νικάς!», σε εικόνες του Διονύση Καραβία, κυκλοφορεί από τη Δυάς εκδοτική. Μέσα από την ποίηση και το τραγούδι, μαθαίνει στους μικρούς μας αναγνώστες να νικάνε τους φόβους τους, για να ζούνε ήρεμοι και ευτυχισμένοι, σκορπώντας στις αγνές ψυχές των παιδιών δυο σημαντικές αρετές, την καλοσύνη και την τόλμη.
Ένα παραμύθι που θυμίζει τα κλασικά παραμύθια που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, την σταχτοπούτα, την ωραία κοιμωμένη, κ.α. Οι φόβοι των παιδιών,  όπως το σκοτάδι, το γιατρό, την αράχνη, την καταιγίδα… έρχονται αντιμέτωποι με τις αρετές! Και κάπου υπάρχει ένας κακός, όπως σε όλα τα παραμύθια που στο τέλος πάντα το καλό νικά!
Κι έτσι πρέπει να γίνεται, ένα παραμύθι πρέπει και οφείλει να περνά μηνύματα αισιοδοξίας, ελπίδας, χαράς, να προβληματίζει και να βοηθά τους μικρούς αναγνώστες να βρίσκουν λύση στα προβλήματα της καθημερινότητας τους, να μπορούν με θάρρος, τόλμη να το αντιμετωπίσουν ή και να το λύσουν.

Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας

By Aylogyros News