Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Έρχεται στις 31 Μαρτίου το πιο νόστιμο Φεστιβάλ της Ελλάδας!


Δεκάδες διαφορετικά είδη ελαιόλαδου και επιτραπέζιας ελιάς αλλά...
και σπάνια ελαιόλαδα με σοκολάτα, λεμόνι, πορτοκάλι, σαφράν και τρούφα, όπως και το ελαιόλαδο – φάρμακο για την καρδιά, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι επισκεφτούν το 7ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου & Ελιάς, την Παρασκευή 31 Μαρτίου έως την Κυριακή 2 Απριλίου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.
Σαράντα ταλαντούχοι σεφ θα ετοιμάσουν για όλους ένα… τόνο φαγητού με βάση το λάδι καθώς και συνταγές βασισμένες στην ιδιαιτερότητα του κάθε τόπου. Θα γευτούν, μεταξύ άλλων, πιτιά Νισύρου, μαραθοτηγανίτες Σερίφου, αρντιστά Αστυπάλαιας, μιρμιζέλι Καλύμνου, μπουρμπουρέλια Κεφαλονιάς, πουλέντα Ιθάκης, ντάκο Κρητικό, Παριανή μακαρονάδα, ξεροτήγανα Λέρου, Τηνιακή πατατού, κατημέρια ανεβατά Σάμου, φακόρυζο Χάλκης κ.α
Οι επισκέπτες θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να προμηθευτούν ελαιόλαδο και ελιές από 100 και πλέον μικρούς παραγωγούς, από όλες τις περιοχές της χώρας που παράγουν αγνό – ποιοτικό ελαιόλαδο και εξαιρετικής ποιότητας ελιές, όπως Κρήτη, Καλαμάτα, Μυτιλήνη, Χαλκιδική, Ηλεία, Φθιώτιδα, Αχαΐα, Φωκίδα κ.λ.π
Μικροί και μεγάλοι θα δουν από κοντά, σε αληθινό ελαιοτριβείο, τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής λαδιού ενώ θα συμμετέχουν σε, διεθνών προδιαγραφών, διαγωνισμούς ελληνικών εξαιρετικά παρθένων ελαιόλαδων και επιτραπέζιας ελιάς.
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τιμώμενη Περιφέρεια είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Τα επίσημα εγκαίνια θα διεξαχθούν Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 19.00 ενώ το 7ο Συνέδριο Ελαιόλαδου & Ελιάς θα ξεκινήσει το Σάββατο 1 Απριλίου στις 10.00.
Ώρες λειτουργίας

Παρασκευή 31/3 16:00 – 21:00| Σάββατο 1/4 10:00 – 21:00 | Κυριακή 2/4: 10:00 – 20:00 (fnews.gr)