Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

«Ο κύκλος με τη θάλασσα» στο γραφείο του Παύλου


Ένα ταξίδι από την Κύπρο στη Βόρεια Ιρλανδία...
και τη Μεγάλη Βρετανία καλείσαι να κάνεις συντροφιά με τους ήρωες αυτού του μυθιστορήματος, ένα ταξίδι που η συγγραφέας Μαρία Λιάσκα – Μαυράκη… έχει φροντίσει να είναι συναρπαστικό.
Τίποτα δεν είναι φανταστικό, τίποτα δεν φαντάζει εξωπραγματικό…
Όλα όσα διαβάσεις στις σελίδες αυτού του βιβλίου, είναι ένα προς ένα κανόνες της ζωής, είναι μια παράξενη σχέση στο τότε και στο τώρα, ένα κουβάρι που ξεδιπλώνοντάς το θα «γευτείς» το νέκταρ της ικανοποίησης, αυτό που σου προσφέρει απλόχερα η συγκεκριμένη συγγραφική πένα.
Μια πένα, που εκφράζεται με τόλμη μέσα από αυτό το ιστορικό μυθιστόρημα, μια πένα που συνθέτει με μεγάλη ευκολία και άριστη  συνοχή, γεγονότα, ιδεολογίες, κοινωνικές αναστολές και φοβίες, αισθήματα και ανησυχίες.
Η δεμένη πλοκή του, δεν σου αφήνει περιθώρια για χαλάρωση του νου και επιδερμική μελέτη, όπως και δεν σε ναρκώνει με υπερβολές εντυπωσιασμού…
Αντίθετα σε παρασύρει εκεί που εξελίσσεται η ιστορία, εκεί που το αίμα παγώνει, εκεί που η αγωνία δίνει τη θέση της στην αντίδραση, εκεί που οι ήρωες σε κρατάνε απ’ το χέρι… εκεί που οι «επαναστάσεις» καταλαγιάζουν και κύριο ζητούμενο, γίνεται ο άνθρωπος.
Αυτός λοιπόν ο «κύκλος», είναι μια ζωή, μια περιπέτεια, μια επανάσταση, μια ελπίδα, που φτάνοντας στο τέλος θα δεις πόση δύναμη κρύβει μέσα του ένα βιβλίο, όταν είναι αληθινό, καλογραμμένο και «ζωντανό»!

Παύλος Ανδριάς
Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

www.aylogyros news.gr