Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

10 χρόνια, Εύα Πετροπούλου-Λιανού… μια ζωή σαν παραμύθι


Μια φορά και έναν καιρό, η Εύα πήρε μολύβι και χαρτί και μετέφερε...
τα όσα είχε κατά νου, σε μια λευκή σελίδα…
Μια σελίδα, που γρήγορα έγιναν πολλές και μετά βιβλίο.


Με μια γραφή που σε ταξιδεύει σε μαγικά τοπία και ξεχωριστούς κόσμους, η Εύα κατάφερε σύντομα να μπεί στις καρδιές μας, τα βιβλία της ν’ αγαπηθούν  και να γίνουν θέμα αναφοράς από έντυπα και μέσα μαζικής ενημέρωσης…


Ένας άνθρωπος μοναδικός, μια συγγραφέας με μια πένα γραφής ικανή να σε μεταφέρει σε μαγικούς κι ονειρεμένους κόσμους… φέτος έκλεισε 10 χρόνια δημιουργικής γραφής στο χώρο του παιδικού βιβλίου, πρόθυμη όμως να συνεχίσει να προσφέρει τα «μέγιστα» στους μικρούς αναγνώστες.


Το έργο της πλούσιο και αξιοζήλευτο, άξιο να εκφραστεί από κάθε είδους τέχνης έκφρασης… σύντομα μεταφράζεται και σε άλλες γλώσσες, χαρίζοντας γνώση και διασκέδαση σε κάθε μικρό της φίλο.


Και επειδή τα λόγια είναι περιττά, όταν υπάρχει πλούτος… μια σύντομη ανάγνωση του βιογραφικού της, αλλά και μια επίσκεψη στο ιστολόγιό της, θα σας βοηθήσουν να γνωρίσετε καλύτερα την Εύα Πετροπούλου – Λιανού… την Εύα των καρπών της δημιουργίας…



Η Εύα Πετροπούλου-Λιανού γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο όπου και ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές της. Αγαπούσε τη δημοσιογραφία από μικρή, οπότε αποφασίζει να κάνει επάγγελμα τη μεγάλη της αγάπη και παρακολουθεί μαθήματα δημοσιογραφίας στη σχολή του ΑΝΤ1.
Τελειώνοντας τις σπουδές της, κάνει την πρακτική της ως ελεύθερη ρεπόρτερ σε διάφορες δημοσιογραφικές εκπομπές. Το 1994 φεύγει για τη Γαλλία όπου εργάζεται ως δημοσιογράφος στη γαλλική εφημερίδα «Le LIBRE JOURNAL». Η αγάπη για την Ελλάδα όμως την κερδίζει.


Επιστρέφει στην ηλιόλουστη πατρίδα, κι από το 2002 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Τον Μάϊο του 2011 θα εκδοθεί το τρίτο βιβλίο της, «Η Ζεραλντίν και το Ξωτικό της Λίμνης», από τις εκδόσεις Έναστρον. Μάλιστα, το έργο αυτό ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στην παιδική σκηνή «Ηλιότεχνο» (Ιανουάριος 2012), σε σκηνοθεσία του Θ. Βουρνά. Ακολούθησαν κι άλλες παραστάσεις σε σχολεία και πολιτιστικούς χώρους.


Στη συνέχεια, θα εκδώσει  ebooks «Εγω κι ο άλλος μου ευατός, η Σκια μου» εκδόσεις Σαιτα  «H Zεραλντιν και ο ξωτικό της λιμνης » στα ιταλικά καθώς και  «Η κόρη της Σελήνης» (εκδόσειςΑναζητήσεις), σε 2 γλώσσες αγγλικά και ελληνικα στην αμαζον κομ κι άλλα πολλά.
Η Κόρη της Σεληνης , έχει ήδη κυκλοφορήσει απο τις εκδόσεις Οσελότος 2009 και 2010  και πήρε τις καλύτερες κριτικές για την εικονογράφηση και το στυλ γραφής της συγγραφέως.


Είναι μέλος του Ομίλου Unesco Λόγου και Τέχνης, των Κορινθίων Συγγραφέων, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.  Επίσης  του Ελληνικού Παραρτήματος ΙΒΒΥ Ελλάδα.
Συνεντεύξεις και παραμύθια της φιλοξενούνται σε ηλεκτρονικές εφημερίδες της Ελλάδας και της Κύπρου.
Πρόσφατα η έγκριτη εγκυκλοπαίδεια Χάρη Πάτση της αφιέρωσε ενα δισελίδο , για την προσφορά της στην παιδική λογοτεχνία.τόμος 27 σελ 300.
Τα βιβλία της έχουν εκριθεί από το Υπουργειο Παιδειας Κύπρου
Ιστολόγιο: http://evalianou.blogspot.gr


Παύλος Ανδριάς

by Aylogyros news