Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

«Η Ζεραλντίν και το ξωτικό της λίμνης»…

…στο «The White Rabbit» & στα σχολεία


Η θεατρική εταιρεία Ο2Ο παρουσιάζει την μουσικοθεατρική...
παράσταση για παιδιά  “Η Ζεραλντιν και το ξωτικό της λίμνης” βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Εύας Πετροπούλου Λιανού, έναν πολύ φιλόξενο χώρο στην καρδιά των Εξαρχείων, στο “The White Rabbit”.
Ένα όμορφο παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά, με όχημα τη φαντασία μας οδηγεί στην ελεύθερη ζωή στη φύση, στην οικογενειακή αγάπη και στη δύναμη της φιλίας, μία δύναμη που ενώνει, αλλά κυρίως απομακρύνει το ρατσισμό και δημιουργεί σεβασμό για το διαφορετικό.
Με τη χρήση ζωντανής, πρωτότυπης μουσικής, εκτελεσμένης επί σκηνής από τους ηθοποιούς, τραγούδι, χορό και διαδραστικά παιχνίδια στήνεται μία παράσταση που προσαρμόζεται στις ανάγκες των παιδιών που δεν μένουν απλοί θεατές…
Ένας μικρός παραμυθένιος ήρωας, βγαλμένος απ' τα μυστήρια του μαγευτικού βυθού, μας διηγείται μια υπέροχη ιστορία. Η ιστορία του μιλάει για νεράιδες, ξωτικόψαρα, μαγικά κοχύλια και κοράλλια, αλλά και για πονηρούς βατράχους, δίχτυα που φυλακίζουν και άλλα πολλά!
Στο ταξίδι μας αυτό λοιπόν, με όχημα την φαντασία, συναντάμε τη Ζεραλντίν, ένα γλυκό και γεμάτο περιέργεια κορίτσι που πηγαίνει μερικές μέρες στο σπίτι του παππού της, Λιονέλ. Το σπιτάκι δίπλα στη λίμνη που ζει ο καλοσυνάτος παππούς κρύβει μύθους και μυστήρια που η Ζεραλντίν μόνο στα όνειρα της μπορούσε να τα δει! Οι διακοπές κοντά του μετατρέπονται σε μαγική φυγή σ' ένα κόσμο παραμυθένιας ομορφιάς.
Όσιο για τη δημιουργό του παραμυθιού, Εύα Πετροπούλου Λιανού, είναι μέλος του Ομίλου UNESCO Λόγου και Τέχνης, των Κορινθίων Συγγραφέων, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και του Ελληνικού Παραρτήματος ΙΒΒΥ Ελλάδα. Πρόσφατα η έγκριτη εγκυκλοπαίδεια Χάρη Πάτση της αφιέρωσε ένα δισέλιδο , για την προσφορά της στην παιδική λογοτεχνία. Τα βιβλία της έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας Κύπρου.
Συντελεστές παράστασης:
Κατερίνα Γεωργούση, Σοφία Λαμπιδώνη, Θωμάς Χαβιανίδης
Μουσική σύνθεση & πιάνο: Θάλεια Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία: Θωμάς Χαβιανίδης
Σχεδιασμός δραστηριοτήτων θεατροπαιδαγωγικού μέρους: Ομάδα Ο2Ο
Μάσκες/ Κοστούμια: Ομάδα Ο2Ο
Σκηνικά: Ομάδα Ο2Ο
Στίχοι τραγουδιών: Ομάδα Ο2Ο & Αγγελική Ελευθεράκη
Η παράσταση θα παίζεται από τον Οκτώβριο του 2016 σε σχολεία και από Κυριακή 9 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 12:οο στο “The White Rabbit”, Σολωμού 12 & Στουρνάρη, Εξάρχεια (τηλ. κρατήσεων 210 33 004 23)
Τιμές εισιτηρίου: κανονικό 7ευρώ και παιδικό 5 ευρώ
Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε εδώ:   https://geraldineshow.wordpress.com/
Για αυτή την Κυριακή 16/10/2016  ο Θωμάς Χαβιανίδης και η θεατρική εταιρεία Ο2Ο, προσφέρουν στους φίλους του aylogyros news δύο διπλές προσκλήσεις δώρο. Για να μπεις στην κλήρωση μπες στο παρακάτω link.

Σας περιμένουμε για μια βουτιά στον μαγικό κόσμο της φαντασίας, της αγάπης και της φιλίας…