Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Τα 5 χαρακτηριστικά ενός αδιάφορου γονιού…


Ίσως πρόκειται για μια από τις χειρότερες κατηγορίες γονιών, αφού...
η στάση τους αυτή έχει τρομερά αρνητικές επιπτώσεις στον ψυχισμό του παιδιού και στην προσωπικότητα που δομεί. Δείτε τα κυριότερα χαρακτηριστικά του αδιάφορου γονιού:
v  Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι αδιάφορος δεν είναι ο γονιός που λείπει πολλές ώρες από το σπίτι επειδή εργάζεται. Η αδιαφορία έγκειται στην αντιμετώπιση του παιδιού και στη γενικότερη έλλειψη ψυχικής επαφής μαζί του.
v  Ο αδιάφορος γονιός περιχαρακώνεται πίσω από τη δικαιολογία ότι είναι κουρασμένος ή έχει πολλά προβλήματα στο κεφάλι του και δεν αφιερώνει χρόνο στο παιδί. Θα προτιμήσει δηλαδή να κάνει πράγματα που ξεκουράζουν και αποσυμπιέζουν τον ίδιο.
v  Κατά κανόνα δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από το παιδί και ούτε ενδιαφέρεται να εφαρμόσει από κοινού με το/τη σύντροφό του/της κάποιους βασικούς κανόνες πειθαρχίας για να μεγαλώσει σωστά το μικρό του. Κοινώς, αφήνει βασικά πράγματα στην τύχη τους!
v  Δεν ασχολείται με τις ποικίλες ανάγκες του παιδιού και δείχνει απίστευτη αμέλεια ακόμα και σε απλά πράγματα που το αφορούν. Το παιδί αντιλαμβάνεται τη στάση αυτή και αποκτά αρνητισμό απέναντι στο συγκεκριμένο γονιό.
v  Τέλος, είναι τόσο εγωκεντρικός που αποφεύγει να δείχνει τρυφερότητα και να εκδηλώνει την αγάπη του για το παιδί του. 

Πηγή: mother.gr