Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Analog Dreamers! Έκθεση Λομογραφικής Φωτογραφίας


Το Μικρό Πολυτεχνείο και ο φωτογράφος Γιάννης Βουλγαράκης, σας καλούν...
στα εγκαίνια της Έκθεσης Λομογραφικής Φωτογραφίας: «Analog Dreamers», την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, ώρα: 20:00 στον Χώρο Τέχνης -ISMOS, Ευπατριδών 17 & Τριπτολέμου 7 στο Γκάζι. 21 νέοι φωτογράφοι που πειραματίστηκαν στο μυστικιστικό κόσμο της λομογραφικής φωτογραφίας εκθέτουν τα αποτελέσματα της εξερεύνησης τους. Οι φωτογραφίες της έκθεσης προέκυψαν από το σεμινάριο Λομογραφικής Φωτογραφίας που διοργάνωσε το Μικρό Πολυτεχνείο με εισηγητή τον Γιάννη Βουλγαράκη και την υποστήριξη της LOMOGRAPHY GREECE.

Εγκαίνια: Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, ώρα: 20:00
Διάρκεια έως Δευτέρα 31/10, ώρα: 18:00 – 22:00
*Σάββατο 22/10 & Τρίτη 25/10 ΚΛΕΙΣΤΑ
Συμμετέχουν με έργα τους οι:
ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΜΑΝΤΩ
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΛΗΔΑ
ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΤΖΕΝΗ
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΑΠΕΛΑΣ ΙΩΣΗΦ
ΚΑΡΚΑΝΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΚΑΡΡΑ ΑΛΕΚΑ
ΚΩΣΤΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΑΡΑΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΟΡΦΗ ΑΡΕΤΗ
ΝΤΑΛΑΡΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΠΑΥΛΟΓΙΑΝΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΠΟΛΥΔΕΡΑ ΒΙΚΥ
ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΤΑΞΕΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΦΕΡΓΑΔΗΣ-ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΞΑΝΘΗ
ΧΑΤΖΗΑΓΑΠΟΓΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
Επιμέλεια Έκθεσης: Γιάννης Βουλγαράκης

Αναλογικός ονειροπόλος
Ζούμε σε έναν αναλογικό στην ουσία κόσμο όπου υπάρχει έναν άπειρος αριθμός χρωμάτων, ήχων, οσμών, αγγιγμάτων, γεύσεων που είμαι σίγουρος ότι το διακριτό και πεπερασμένο ψηφιακό «σύμπαν» δεν θα καταφέρει να μας μεταφέρει ποτέ.
Κατά έναν παράδοξο τρόπο κάπως έτσι νιώθω και για την Φωτογραφία, αποδέχομαι και τις δυο τις πλευρές, αναλογική και ψηφιακή αλλά πάντα εκτιμούσα και εκτιμώ ακόμα παραπάνω το «απροσδόκητο» που εμπεριέχει η αναλογική. Το να ζω χωρίς να ξέρω στα σίγουρα, το να προσπαθώ να βελτιωθώ, να εστιάζω απρόσκοπτα στο θέμα μου, να μελετώ και να μορφοποιώ από πριν την φωτογραφία μου… αποκτώντας έλεγχο μέσα από την εμπειρία και την εξοικείωση της επανάληψης, νιώθοντας όμως πάντα και την αγωνία του λάθους.
Η έκπληξη, το τυχαίο, η αθωότητα που κρύβεται στην εμουλσιόν του φιλμ. Το σκοτεινό αναλογικό κουτί που δεν φωνάζει αλλά ψιθυρίζει …
…μην με ξυπνάς …ονειρεύομαι…
…το όνειρο που δεν είδα..αλλά ένιωσα.

Γιάννης Βουλγαράκης - Φωτογράφος