Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Η Άννα Μητσοπούλου, απαντά στο «κουτσομπολιό»… της αυλής!!!


Η Άννα, κουβαλώντας μαζί της μικρά μυστικά και τη θετική της ενέργεια...
κάθησε στην αυλή μας και ως καλεσμένη, μας άνοιξε την καρδιά της…
«Η ζωή είναι ελπίδα και η ελπίδα τρόπος ζωής…» μας είπε, έχοντας αυξημένο το ένστικτο της δημιουργίας, κάτι που εύκολα μπορεί κάποιος να το διακρίνει μέσα από τα γραπτά της.
Ήταν αληθινή και αυτό θα το διαπιστώσετε, διαβάζοντας το τι μας είπε...  
  
Τι σας έχει λείψει από τα παιδικά σας χρόνια;
Τα παιδικά μου χρόνια, ήταν ήρεμα και ανέμελα. Πήρα αγάπη και έπειτα σαν ενήλικας, έδωσα αγάπη. Μεγάλωσα  παίζοντας μέχρι και την εφηβεία. Ατελείωτο παιχνίδι. Μέσα από το παιχνίδι, υποδύθηκα ρόλους, ολοκληρώθηκα. Ίσως αν γύριζα το χρόνο πίσω θα ήθελα να έκανα περισσότερα ταξίδια αναψυχής με τους γονείς μου. Ο αγώνας για την επιβίωση  τις εποχές εκείνες δεν μας επέτρεπε τέτοιου  είδους απολαύσεις.

Ο αγαπημένος ήρωας των παραμυθιών, ποιος ήταν;
Η αγαπημένη μου Κάντυ. Ταυτίστηκα μαζί της. Μεγάλος έρωτας!

Ο κάθε ήρωας των βιβλίων σας, «προδίδει» μικρά μυστικά του εαυτού σας;
Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι. Ο κάθε ήρωας  κουβαλάει κάποιο χαρακτηριστικό μου ή μια δική μου αντίληψη. Τα «μικρά μυστικά μου» όμως ποτέ δεν τα προδίδει  ένας ήρωας αλλά πολλοί.

Ποιο θεωρείτε ως Θείο δώρο στο χαρακτήρα σας;
Η ειλικρίνεια και η αγάπη μου για τον άνθρωπο γενικότερα.

Ποιο είναι το βασικό σας ελάττωμα;
Το άγχος, η μάστιγα του αιώνα μας.

Την μοίρα, την θεωρείται γραφιά της ζωής σας;
Κατά το ήμισυ, όχι απόλυτα. Με τις επιλογές μας μπορούμε να καθορίσουμε την πορεία της ζωή μας. Ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος και πληρώνει πάντα το τίμημα των πράξεων του.

Πως εκδηλώνεται την αγάπη σας;
Το «σ΄αγαπώ» πρέπει να το λες σε αυτούς που αγαπάς και να το δείχνεις με τις πράξεις σου. Είναι λυπηρό να έχουν φύγει από τη ζωή μας  άτομα και να μην έμαθαν ποτέ πόσο τα αγαπήσαμε.

Η αισιοδοξία, υπάρχει στο λεξικό της ζωής σας;
Η αισιοδοξία είναι κομμάτι της ζωής μου. Η θετική σκέψη, η θετική ενέργεια. Η ζωή είναι ελπίδα και η ελπίδα τρόπος ζωής.

Με τι ασχολείστε αυτό τον καιρό;
Με τη συγγραφή του επόμενου βιβλίου μου.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική ταινία ή ποια πιστεύεται ότι είναι συνοδοιπόρος στη ζωή σας;
Δεν έχω ξεχωρίσει κάποια. Μεγάλωσαν πολλές γενεές και ξεχώρισαν γιατί είναι αυθεντικές. Πιστεύω όμως ότι με αντιπροσωπεύουν όλες όσες εκφράζουν αξίες και ιδανικά που εκλείπουν στις μέρες μας.

Ποιο είναι το αγαπημένος σας αντικείμενο, το «γούρι» σας;
Ο σταυρός που φορώ στο λαιμό μου. Το σύμβολο της πίστης μας.

Ποια είναι η αγαπημένης σας ατάκα;
Μην κάνεις στους  άλλους αυτό που δεν θα ήθελες ποτέ να σου κάνουν.

Πως φαντάζεστε το μέλλον των ΜΜΕ μέσα από την κρίση που βιώνουμε;
Το ανέφερα και σε προηγούμενη ερώτηση προσπαθώ  να αντιμετωπίζω όλα όσα συμβαίνουν γύρω μου με θετική διάθεση και αισιοδοξία. Σίγουρα η κρίση  έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή μας, αλλά ο Έλληνας είναι μαθημένος να αγωνίζεται και να μη σκύβει ποτέ το κεφάλι. Θα έρθουν και καλύτερες μέρες…

Η εξουσία πιστεύετε, φιμώνει τις τέχνες από φόβο ή από ανικανότητα να τις στηρίξει;
Είναι ένας συνδυασμός και των δυο θα έλεγα. Η εξουσία φιμώνει τις τέχνες από ανικανότητα να τις στηρίξει, γιατί πολλά από τα άτομα που την εκπροσωπούν είναι άκρως ακατάλληλα,   όπως επίσης και από φόβο, γιατί η τέχνη είναι ελεύθερη και θίγει πολλές φορές τα πολιτικά και κοινωνικά  δρώμενα της εποχής με τον δικό της καυστικό τρόπο.

Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο λόγος που ο Έλληνας αφήνει την τύχη του στα χέρια των άλλων;
Ίσως  επειδή  ο καθένας από μας πιστεύει ότι «ο ένας κούκος δεν θα  φέρει την  άνοιξη».

Αν σας όριζαν για λίγα λεπτά της ώρας «νομοθέτη», ποιο νόμο θα θέτατε σε εφαρμογή;
Τη θανατική ποινή στους παιδεραστές. Ακούγεται σκληρό αλλά πιστεύω ότι ο γονιός για το παιδί του μπορεί να φτάσει και στο φόνο για να αποδώσει δικαιοσύνη.

Αν μια κακιά μάγισσα σαν έκανε με το ραβδί της ζώο, τι θα θέλατε να είστε;
Αετός για να πετώ ελεύθερα.

Πιστεύετε στα όνειρα;
Στα όνειρα που βλέπουμε  όταν κοιμόμαστε; Ναι  πιστεύω. Πιστεύω όμως και στα όνειρα που έχουμε όλοι μας και αγωνιζόμαστε για αυτά. Όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο! Ζω σημαίνει ονειρεύομαι!

Αν σας ζητούσε ένα παιδί μια συμβουλή, τι θα του λέγατε;
Στη ζωή του να θέτει στόχους και να μάχεται για αυτούς. Το ταξίδι και όσα θα αποκομίσει από αυτό είναι η ουσία.Η Άννα Μητσοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλώρινα. Είναι παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών. Απόφοιτος της Νοσηλευτικής σχολής άσκησε το επάγγελμα στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας και στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Φλώρινας.
Το πρώτο της βιβλίο κυκλοφόρησε το 2012 με τίτλο Φώτισες τη ζωή μου» το οποίο αν και πρωτοεμφανιζόμενη στο συγγραφικό χώρο, είχε απήχηση και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το αναγνωστικό κοινό.
Το «Σαν δυο σταγόνες νερό» είναι το δεύτερο της βιβλίο. Ασχολείται με τη συγγραφή από την παιδική της ηλικία. Σήμερα ζει και εργάζεται στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.


(Για τον ΑΥΛΟΓΥΡΟ και τον Παύλο Ανδριά)