Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Ηλικιωμένη κατέρρευσε σε αμαξοστοιχία του ΗΣΑΠ από υπερβολικό σταυροκόπημα!!!


Λιπόθυμη και με συμπτώματα σταυροκόπωσης μεταφέρθηκε...
το πρωί ηλικιωμένη γυναίκα που επέβαινε σε αμαξοστοιχία του ΗΣΑΠ με κατεύθυνση τον Πειραιά.  Η άτυχη γυναίκα, που είχε επιβιβαστεί στην Κηφισιά, κατέρρευσε από υπερβολικό σταυροκόπημα στο ύψος του σταθμού του Θησείου, απ’ όπου και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.
Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στο βαγόνι, δεν είναι η πρώτη φορά που ηλικιωμένοι έχουν κινδυνέψει να χάσουν τις αισθήσεις τους από υπερβολικό σταυροκόπημα. «Δυστυχώς η συγκεκριμένη διαδρομή περνάει μπροστά από πάρα πολλές εκκλησίες, με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι να αναγκάζονται να κάνουν το σταυρό τους κάθε 400 με 500 μέτρα.
Αν συμπεριλάβεις και τα νεκροταφεία η διαδρομή γίνεται επικίνδυνη» δήλωσε μια επιβάτης.
«Η ηλικιωμένη κυρία είχε αρχίσει να σταυροκοπιέται πριν ακόμα ξεκινήσει το τρένο απ την Κηφισιά και σταυροκοπιόταν πολύ συχνά, ακόμα και έξω από το Mall. Όταν περάσαμε το Β’ Νεκροταφείο στα Άνω Πατήσια είδα ότι είχε αρχίσει να κουράζεται αλλά κανείς μας δεν φαντάστηκε ότι θα είχε αυτή την κατάληξη» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με άλλους επιβάτες, πολλοί ηλικιωμένοι μάλιστα κάνουν το σταυρό τους και σε υπόγεια τμήματα της διαδρομής, καθότι γνωρίζουν ότι από πάνω βρίσκεται εκκλησία.
«Η συγκεκριμένη διαδρομή περνάει μπροστά από πάρα πολλές εκκλησίες, με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι να αναγκάζονται να κάνουν το σταυρό τους κάθε 400 με 500 μέτρα»
Σε ανακοίνωση προέβη η Αρχιεπισκοπή Αθηνών
Τη λύπη της για το συμβάν εξέφρασε και η Εκκλησία της Ελλάδος η οποία μέσω του εκπροσώπου της ανακοίνωσε: «Είναι υποχρέωση κάθε ευσεβούς πιστού να κάμει το σημείον του σταυρού έξω από κάθε εκκλησία, νεκροταφείο, εικονοστάσι και κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών» είπε ο εκπρόσωπος.
«Ωστόσο υπενθυμίζουμε στο Ορθόδοξο ποίμνιο ότι δια τις ευπαθείς ομάδες η Εκκλησία μας επιτρέπει μια ολιγότερο κουραστική μορφή σταυροκοπήματος η οποία ομοιάζει με παίξιμο μπουζουκίου ή μπαγλαμά και επιτρέπει περισσότερα σταυροκοπήματα ανά χιλιόμετρο διαδρομής» πρόσθεσε.
Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι γιατροί

Αισιόδοξοι πάντως εμφανίζονται οι γιατροί του νοσοκομείου «Ο Άγιος Ισχυρός» όπου νοσηλεύεται η άτυχη γυναίκα. Όπως ανέφεραν, η κατάσταση της δεν εμπνέει ανησυχία, ωστόσο αφαίρεσαν προληπτικά τα θρησκευτικά εικονίσματα που βρίσκονταν στο θάλαμο προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο υποτροπής… (tovatraxi)