Τρίτη 26 Απριλίου 2016

10 τρόποι για να πεινάτε λιγότερο...


Τον χειμώνα, παρατηρείτε περισσότερο τον εαυτό σας...
να πεινά, όμως αν υποκύπτετε συνεχώς στις λιγούρες σας, το αποτέλεσμα θα είναι να συσσωρεύσετε πολλά παραπανίσια κιλά. Αντί λοιπόν να τρώτε τα πάντα και μετά να το μετανιώνετε, μπορείτε να διαβάσετε τις παρακάτω συμβουλές, για το πώς να κάνετε το στομάχι σας να νιώθει γεμάτο για περισσότερη ώρα.
Δώστε βάση!
Φάτε πρωινό
Ποτέ μην αφήνετε το σπίτι σας με άδειο στομάχι! Ο οργανισμός χρειάζεται ενέργεια και ο μεταβολισμός λειτουργεί καλύτερα.
Πιείτε πολύ νερό
Τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα.
Μασήστε μια τσίχλα
Το λαίμαργο κομμάτι σας νιώθει κάποια ευχαρίστηση με αυτήν την πράξη.
Βουρτσίστε τα δόντια σας μετά το γεύμα
Για να αποφύγετε το τσιμπολόγημα, μιας και ο οργανισμός χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να αντιληφθεί ότι χόρτασε, κάντε την παραπάνω συμβουλή πράξη.
Κοιμηθείτε λίγο το μεσημέρι
Πολλές φορές, τρώτε περισσότερο επειδή ο οργανισμός σας είναι κουρασμένος και προσπαθεί να λάβει ενέργεια με αυτόν τον τρόπο. Μπορείτε λοιπόν απλώς να κοιμηθείτε για λίγο.
Μην σκέφτεστε το φαγητό
Οι μυρωδιές, οι εικόνες, ακόμα και οι σκέψεις για το φαγητό σας κάνουν να νιώθετε μεγάλη επιθυμία γι' αυτό, μιας και το στομάχι σας γεμίζει γαστρικά υγρά και πεινάτε.
Φάτε πολλές φορές κι από λίγο
Ένας από τους πιο εγγυημένους τρόπους για να μην πεινάτε και να εκτοξεύσετε τον μεταβολισμό σας.
Αφιερώστε χρόνο στο γεύμα σας
Όταν τρώτε, αφοσιωθείτε εκεί και μην κάνετε παράλληλα άλλες δραστηριότητες, καθώς ο εγκέφαλος δεν θα πάρει ποτέ το μήνυμα του κορεσμού. Μασήστε λοιπόν καλά τις μπουκιές σας.
Βάλτε υγιεινές, ελαφριές τροφές σε πρώτο πλάνο
Προφανώς και είναι πιθανότερο να φάτε ένα σακουλάκι με πατατάκια που έχετε στο ντουλάπι όταν σας πιάσει η πείνα. Αντί λοιπόν να φάτε κάτι με πολλά λιπαρά, βάλτε στα ντουλάπια σας πιο υγιεινά σνακ, όπως οι ρυζογκοφρέτες, τα φρούτα και τα λαχανικά.
Προσέξτε τους υδατάνθρακες

Μειώστε την ποσότητα των απλών υδατανθράκων που καταναλώνετε, όπως το λευκό ψωμί, τα μακαρόνια και το ρύζι, και αντικαταστήστε τα με όσους περισσότερους σύνθετους μπορείτε, δηλαδή προϊόντα ολικής άλεσης… (e-daily)