Τρίτη 12 Απριλίου 2016

"ΜΑΡΙΑΝΤΑ"…με την αύρα του μυστηρίου


"Ο Μιχαήλ Ρόσης ήταν για τους θαμώνες του ξενοδοχείου «Ανάφλυστος» μια...
εικόνα οπτικής σιγουριάς, μια σταθερή και διαχρονική αξία, αλλά ταυτόχρονα και μία άλυτη εξίσωση.
Θα έλεγε κανείς, ότι ο μοναχικός αυτός άνθρωπος κουβαλούσε στις πλάτες του ένα βαρύτιμο παρελθόν, που απλωνόταν γύρω του σαν μια θολή αύρα, σαν ένα πέπλο ιστορίας, μα και μυστηρίου. Αυτό τον έκανε ακόμα πιο αξιοσέβαστο, αλλά συνάμα απρόσιτο, σχεδόν απροσπέλαστο.

Η σεμνή του ιδιοσυγκρασία και η τυπική ευγένειά του ήταν χαρακτηριστική, αλλά μόλις κάποιος τολμούσε να διαταράξει την ησυχία του με αδιακρισίες, συναντούσε την παγερή του γκρίζα, κοφτερή ματιά, που διατυμπάνιζε τοις πάσι το ηχηρότερο αν και άρρητο «Μη μου τους κύκλους τάραττε!»
Ο Υπαστυνόμος ερχόταν σχεδόν κάθε καλοκαίρι να ξεκουραστεί στο ίδιο ξενοδοχείο, μερικά χιλιόμετρα πιο έξω από την Ανάβυσσο..."
Ποια είναι η Μαριάντα, ποιο μυστήριο πρέπει να λύσει ο Μιχαήλ Ρόσης; Η αποκάλυψη για το αν ισχύει το "ΠΥΡ-ΓΥΝΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ" στις σελίδες της υπέροχης αστυνομικής νουβέλας...Αγγελική Ραυτοπούλου (εκδόσεις Αρισταρέτη)
Ένα όνομα, ένα μυστήριο! Όλοι οι φίλοι του καλού αστυνομικού διηγήματος καλεσμένοι στη βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου μου με τίτλο "ΜΑΡΙΑΝΤΑ" από τις Εκδόσεις Αρισταρέτη.. Ειρήνη Ντούρα-Καββαδία
ΜΑΡΙΑΝΤΑ της γλωσσολόγου και βραβευμένης διεθνώς λογοτέχνιδος Ειρήνης Ντούρα Καββαδία.
Η υπέροχη γραφή της Ειρήνης Ντούρα-Καββαδία σμίγει με τις εκδόσεις μας, τις εκδόσεις Αρισταρέτη.
Τρίτη 12 Απριλίου στην Αθηναίων Πολιτεία...
Όλοι οι απανταχού φίλοι του καλού αστυνομικού μυθιστορήματος ευπρόσδεκτοι!!!
Για το βιβλίο θα μιλήσει η πρόεδρος του Ομίλου, κα Νίνα Διακοβασίλη.

Στο πιάνο ο μαέστρος κος Μιχάλης Παπαγεωργίου