Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Νέες κυκλοφορίες… από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος


Νέοι τίτλοι βιβλίων…


Το μικρό λυκάκι φροντίζει το δάσος   
Τα λυκάκια αποφάσισαν να καθαρίσουν το δάσος και το μικρό λυκάκι προτιμάει φυσικά να το κάνει παρέα με την αγαπημένη του μικρή λύκαινα. Θα στρωθούν μαζί στη δουλειά και όταν φτάσουν στον σκουπιδότοπο, για να πετάξουν όσα σκουπίδια μάζεψαν, θα ανακαλύψουν μία ευχάριστη έκπληξη…
Το έκτο βιβλίο της σειράς «Το μικρό λυκάκι» είναι μια τρυφερή ιστορία που θα βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν την αξία της οικολογικής συμπεριφοράς και του σεβασμού στο φυσικό περιβάλλον.
Ο συγγραφέας και εικονογράφος Antoon Krings υπογράφει μία σειρά εικονογραφημένων βιβλίων για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, με πρωταγωνιστή ένα παιχνιδιάρικο, περίεργο, ατρόμητο μικρό λυκάκι! Στις ιστορίες πρωταγωνιστούν οικείοι χαρακτήρες, που όλοι έχουμε συναντήσει σε αφηγήσεις παραδοσιακών παραμυθιών ή κλασικών μύθων, μόνο που εδώ γίνονται συχνά μικρές ανατροπές...
Κείμενο & Εικονογράφηση: Antoon Krings
Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών
Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΙSBN: 978-960-569-645-0
Τιμή: 6,50 €
Φεβρουάριος 2017


Τομ Γκέϊτς- Με λίγη τύχη 
Το έβδομο βιβλίο της πολυαγαπημένης σειράς με πρωταγωνιστή τον Τομ Γκέϊτς! 
Ο μπαμπάς θέλει να φτιάξουμε χαρταετό για να βγω και λίγο έξω, να πάρω «καθαρό αέρα» όπως λέει. Μια χαρά θα ήταν ο καθαρός αέρας αν είχαμε ένα σκυλάκι. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση, γιατί η Ντίλια έχει «αλλεργία» στα σκυλιά (κι εγώ αλλεργία στην Ντίλια). Μαζί με τον Ντέρεκ και τον Νόρμαν έχουμε να ρίξουμε πολλή δουλειά στις πρόβες με το συγκρότημα για τον μεγάλο διαγωνισμό του περιοδικού ROCK. Εντάξει, έχουμε πολύ χρόνο ακόμα μπροστά μας – οπότε δε με πιάνει πανικός. Ακόμα!
Εικονογράφηση: Liz Pichon
Μετάφραση: Χαρά Γιαννακοπούλου 
Σειρά: Τομ Γκέϊτς
(παιδική λογοτεχνία για παιδιά 9+)
 ΙSBN: 978-960-569-649-8
 Τιμή: 10,99 €
Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Φεβρουάριος 2017


Ταξίδια στη Μυθολογία
Μία σειρά ελληνικής μυθολογίας  από την πολυβραβευμένη συγγραφέα Μαρία Αγγελίδου με εικονογράφηση της Ίρις Σαμαρτζή
Οι μύθοι ιστορούνε το 'Άγνωστο, ξέρουν αυτό που ποτέ δεν θα μάθουμε, έχουν λόγια και πρόσωπα για τους θεούς και τους ήρωες, που έχουμε μέσα μας. Οι μύθοι είναι ποτάμια αιώνια κι οι ιστορίες τους κυλάνε μέσα από τα τοπία του Χρόνου. Κατηφορίζουν πλαγιές, σκάβουν βουνά, γκρεμίζονται από ψηλά τις νύχτες και σκαρφαλώνουν τις μέρες, διασχίζουν κάμπους απέραντους. Διασχίζουν εποχές. Διασχίζουν ζωές.
Η σειρά Ταξίδια στη Μυθολογία είναι η ιδανική πρόταση για να αποκτήσουν τα παιδιά τις βασικές γνώσεις ελληνικής μυθολογίας και αποτελεί μία χρηστική επιλογή για τους εκπαιδευτικούς. Το κείμενο με την ιδιαίτερη γραφή της πολυβραβευμένης Μαρίας Αγγελίδου πλαισιώνει αρμονικά η εκπληκτική εικονογράφηση της επίσης πολυβραβευμένης Ίρις Σαμαρτζή. Η σειρά αποτελείται από τέσσερα βιβλία:
1.         Η αρχή του κόσμου
2.         Από τους θεούς στους ανθρώπους
3.         Από τους ανθρώπους στους ήρωες
4.         Κατορθώματα και θαύματα
ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ
Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή  
Σειρά: Ταξίδια στη Μυθολογία
Για παιδιά ηλικίας 7+ ετών
Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Τιμή: 9,99

Φεβρουάριος 2017