Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

«Ιφιγένεια» στο γραφείο του Παύλου


Ένα βιβλίο, μια ιστορία…
που σε καθηλώνει από τις πρώτες κιόλας σελίδες.
Πραγματικά μια αληθινή ιστορία, μια κατάθεση ψυχής που είναι αδύνατον να μη σου προκαλέσει μια μπερδεμένη σειρά συναισθημάτων, μια γερή γροθιά στο στομάχι… όσο και αν πιστεύεις ότι θ’ αντέξεις αυτή την ξέφρενη πορεία των καταστάσεων!
Η κακοποίηση σε πρώτο πλάνο, ο εξευτελισμός φυσικό ακόλουθο μιας κλειστής κοινωνίας που αδιαφορεί αλλά ξέρει όπως πάντα να κρίνει, μια απίστευτη καταγραφή συναισθημάτων που έρχονται να προβληματίσουν και να συγκινήσουν κάθε ευαίσθητο άνθρωπο… κάθε συνειδητοποιημένο αναγνώστη.
Η συγγραφέας, γνωρίζοντας καλά ότι τέτοιου είδους βιβλία δεν γράφονται με χρωματιστές πινελιές αρωμάτων και ρομαντικά σκηνικά απόλαυσης, χρησιμοποιεί μια ωμή γραφή… αυτή που αρμόζει στη δομή του έργου της.
Και πραγματικά αυτός είναι ο ρόλος του συγκεκριμένου βιβλίου. Να προβληματίσει, να ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα νερά της αδιαφορίας μεγάλης μερίδας ανθρώπων, φέρνοντάς τους πρόσωπο με πρόσωπα, με γεγονότα που συμβαίνουν δυστυχώς πίσω από κάποιες κλειστές πόρτες και να λειτουργήσει ως αντικλείδι, ώστε όλα αυτά τα σκοτεινά «γεγονότα» να δουν το φως της ημέρας, να δημοσιοποιηθούν… ώστε να βρεθεί μια λύση.
Οι διπλανές πόρτες είναι για να ανοίγουν και όχι για να παραμένουν κλειστές…

Παύλος Ανδριάς
Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

www.aylogyros news.gr