Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Η MEGAλη αποχώρηση Βαρδή και το ενημερωτικό Star!!!



Αποτελεί κοινό μυστικό στη δημοσιογραφική πιάτσα ότι ο επιτυχημένος επιχειρηματίας Βαρδής-Βαρδινογιάννης εμφανίζεται προβληματισμένος για...

το αν θα πρέπει να συνεχίσει να επενδύσει χρήματα στα media. Έτσι, υπήρξαν φήμες που ήθελαν το αφεντικό της Motor Oil να επεξεργάζεται διάφορα σενάρια, τα οποία είχαν κοινό παρονομαστή την ελαχιστοποίηση των χρημάτων που καλούνταν να ρίξει στα δύο κανάλια στα οποία συμμετείχε.
Το mega και το star. Η πρώτη σκέψη, που έχει πέσει εδώ και καιρό στο τραπέζι, είχε να κάνει με τη σταδιακή συγχώνευση των δύο καναλιών. Όπως προκύπτει από αξιόπιστες πηγές, ο Βαρδής είχε θέσει το θέμα και σε κουβέντα που είχε με τους Σταύρο Ψυχάρη και Γιώργο Μπόμπολα.
Μέσω της συγχώνευσης, εκτιμούσε ότι θα εξοικονομούνταν δαπάνες που επιβαρύνουν σημαντικά και τα δύο κανάλια. Και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η σχετική κουβέντα, εσχάτως ο «πατριάρχης» της μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας φαίνεται να αλλάζει σχέδια. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στη στήλη άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν τους σχεδιασμούς του, τελευταία, και με αφορμή τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει στα media η οικονομική κρίση, έχει θέσει επί τάπητος ένα νέο σχέδιο.
Τι προβλέπει αυτό; Αλλαγή της φυσιογνωμίας του star και παράλληλη αποχώρηση από τη μετοχική σύνθεση του mega. Ειδικότερα, η οικογένεια Βαρδινογιάννη δείχνει να μελετά τη μετατροπή του Star σε αμιγώς ενημερωτικό σταθμό, εξέλιξη που, από τη μία, θα επιφέρει μείωση στα ετήσια κόστη του καναλιού, από την άλλη, θα αυξήσει την πολιτική (και όχι μόνον) επιρροή του επιχειρηματία σε όλα τα επίπεδα.

Ο ρόλος Ρουσόπουλου...

Ο Βαρδής, βλέποντας τη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα του mega, εμφανίζεται να έχει σχεδόν αποφασίσει την υλοποίηση των σχεδιασμών του. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι στην περίπτωση αλλαγής της φυσιογνωμίας του star, βασικό ρόλο στο νέο εγχείρημα θα έχει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο ποίος είναι γνωστό ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με το αφεντικό της Motor Oil... (parapolitika)