Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

"Περί διαγραφής του χρέους και παραπληροφόρησης των ΜΜΕ"


της Δήμητρας Σωτηριάδου


Η κίνηση Συνταγματική Παρέμβαση των Ελλήνων - ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ εδώ και 1,5 χρόνο προτάσσει την αλληλεγγύη των ευρωπαίων πολιτών και δε σχετίζεται από...

κομματικές δράσεις. Είναι δικαστικά αναγνωρισμένη και παρεμβαίνει όπου οι αρμόδιοι αδρανούν.
Μ' ένα εκατομμύριο υπογραφές Ευρωπαίων πολιτών θα ζητήσουμε τη διαγραφή του επαχθούς χρέους.
Όταν οι χώρες βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης (κατάρρευση υγείας, παιδείας, μισθών και συντάξεων) η πληρωμή του χρέους παραμερίζεται. Και προηγούνται οι ανάγκες επιβίωσης και αξιοπρέπειας των ατόμων. Μ' ένα εκατομμύριο υπογραφές ευρωπαίων πολιτών καθιερώνεται και νομοθετικά η ισχύς της κατάστασης ανάγκης.
Ο λαός δεινοπαθεί και θα πληρωθεί ο τοκογλύφος δανειστής;
Από την ίδρυσή της σκοπό έχει τη θέσπιση ΝΟΜΟΥ στην Ευρωπαϊκή Ένωση με περιεχόμενο τη ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
Αυτή είναι η διεθνής ΑΡΧΗ της κατάστασης ανάγκης που βρήκε πολλές φορές εφαρμογή στην Ευρώπη.
Με τη νομοθετική καθιέρωση της Αρχής αυτής, τα υπάρχοντα ΜΝΗΜΟΝΙΑ καταργούνται.
1 εκατομμύρια υπογραφές ευρωπαίων πολιτών μπορεί να προτείνει ΝΟΜΟ στην ευρωπαϊκή επιτροπή.
Η απορία όμως είναι άλλη. Προφανώς η χώρα δεν βρίσκεται για τους κυβερνώντες σε κατάσταση ανάγκης. Γι' αυτό δεν στηρίζουν αυτήν την κίνηση ματ. Προτιμούν να δανείζονται και να χρηματοδοτούν τις τράπεζες, σφίγγοντας τον κλοιό στο λαιμό του λαού και δίνοντας οξυγόνο μόνο στους πλούσιους φοροφυγάδες.
Γι' αυτό δεν τόλμησαν ποτέ να μιλήσουν για διαγραφή του επαχθούς χρέους. Γι' αυτό δε στήνουν στον τοίχο τους φοροφυγάδες, δεσμεύοντας την περιουσία τους. Και οι δημοσιογράφοι της χώρας που αρέσκονται να διεκδικούν μόνο βραβεία και να χαϊδεύουν τα αυτιά των προϊσταμένων τους τι έκαναν; Σιγά μη μιλούσαν εδώ και ενάμιση χρόνο για διαγραφή του χρέους, για παράνομους τοκογλυφικούς όρους για αντισυνταγματικά μνημόνια.
Τώρα όμως μετά τις φωνές οικονομολόγων και  φορέων κυρίως της Αμερικής να στε σίγουροι, ότι κάποιοι θα αρχίσουν να μιλάνε  και για διαγραφή του χρέους. Μην το χάψετε και κυρίως μην τους αφήσετε να μιλάνε. Δε δικαιούνται γιατί, ενάμιση χρόνο τώρα, μας παραπληροφορούν μόνο και μόνο για να επιβληθούν τα μνημόνια και να σιγουρέψουν τις θέσεις τους. Γι' αυτούς δεν υπήρχε ποτέ άλλη όψη του νομίσματος. Μόνο τα μνημόνια. Οι δημοσιογράφοι που διεκπεραίωσαν αυτές τις αντισυνταγματικές εντολές θα λογοδοτήσουν.
Όσοι ανατρέξουν στη σελίδα της κίνησης seisachtheia.gr θα δουν ότι στο καταστατικό υπάρχει ο ρόλος των ΜΜΕ. Δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη ανοχή από τους πολίτες που έπεσαν θύματα στο κυνήγι της εξουσίας διαπλεκόμενων πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών.

* Η Δήμητρα Σωτηριάδου  είναι δημοσιογράφος,ιδρυτικό μέλος της κίνησης ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ - ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Αρθρογραφεί και στο vetonews.gr…(madeincreta)