Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

O Στινγκ έφτιαξε μπάλα ποδοσφαίρου για τα παιδιά της Αφρικής



One World Football ονομάζεται η άθραυστη μπάλα ποδοσφαίρου που χρηματοδότησε...

ο Στίνγκ για να φτιαχτεί προκειμένου να προσφέρει λίγες ώρες ανεμελιάς και χαράς στα παιδιά του Τρίτου Κόσμου.
Εμπνευστής της ιδέας είναι ο Καλιφορνέζος Τιμ Τζάχρινγκεν όταν είδε ένα ντοκιμαντέρ για το Νταρφούρ που έδειχνε τα παιδιά να παίζουν με οτιδήποτε βρισκόταν μπροστά τους. Εξηγώντας παράλληλα πως οι κανονικές μπάλες που έκαναν δωρεά οι εταιρίες σκιζόντουσαν μέσα σε 24 ώρες εξαιτίας του εδάφους.
Στην προσπάθειά του να βρει χρηματοδότηση, επικοινώνησε με τον Στινγκ ο οποίος έδωσε με χαρά τα 300.000 δολάρια της αρχικής επένδυσης μέχρι να φτιαχτεί το πρωτότυπο.

Η One World Football είναι φτιαγμένη από PopFoam, ένα υλικό που θυμίζει αυτό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα Crocs, και δοκιμάστηκε σε ένα στρατόπεδο με παιδιά που ήταν πριν στρατιώτες στη Ρουάντα και από ένα λιοντάρι σε ένα ζωολογικό κήπο στο Γιοχάνεσμπουργκ.
Η συγκεκριμένη μπάλα, που αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 5η γενιά της, είναι όντως άθραυστη, αφού μπορείς να την μαχαιρώσεις ή να την πατήσεις με το αυτοκίνητο και να μην πάθει τίποτε.
Το μόνο πρόβλημα είναι το υψηλό ακόμη κόστος της, για το οποίο καταβάλλονται προσπάθειες να μειωθεί όσο πιο άμεσα γίνεται... (vipnews)