Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Τα τρία κανάλια που θα επιβιώσουν της κρίσης!!!



Τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας θα καταφέρουν να επιβιώσουν από τη…

θύελλα της οικονομικής κρίσης, αναφέρουν καλά ενημερωμένες τραπεζικές πηγές. Συγκεκριμένα, από τους έξι ιδιωτικούς σταθμούς που εκπέμπουν αυτή τη στιγμή πανελλαδικά, λέγεται ότι μόνο το Mega, ο ΑΝΤ1 και ο Σκαι, θα μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να περάσουν στην επόμενη φάση της ελληνικής πραγματικότητας, με την προϋπόθεση ότι θα ακολουθήσουν ένα αυστηρό πρόγραμμα περικοπών, υποστηρίζουν τραπεζικές πηγές που γνωρίζουν με ακρίβεια τα νούμερα, δηλαδή, τον δανεισμό, τα χρέη και τις υποχρεώσεις των καναλιών.  Μάλιστα προς επίρρωση των λεγομένων τους αναφέρουν ότι το σύνολο του χρέους των σταθμών προς τις τράπεζες ξεπερνά το 1 δις. ευρώ, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας για τους περισσότερους στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά και σε αυτές που θα επιβάλλει η τρόικα μετά την ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων! Η τοποθέτηση Επιτρόπων στις τράπεζες (όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση), με την παράλληλη αυστηροποίηση των κριτηρίων για τη δανειοδότηση των ΜΜΕ, αναμένεται να προκαλέσει «ασφυξία» σε μια σειρά Μέσα που οι ιδιοκτήτες τους θα αρνηθούν να τα χρηματοδοτήσουν.
Τέλος, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι βασική προϋπόθεση πλέον για την δανειοδότηση των ΜΜΕ από τις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες, θα είναι η εγγύηση με την προσωπική περιουσία του ιδιοκτήτη, ενώ για τις περιπτώσεις των καναλιών δεν θα ισχύει, η μέχρι πρόσφατα βολική τακτική να εγγυώνται με τη συχνότητα!
Ο νέος οικονομικός Αρμαγεδδών που αναμένεται να πλήξει την πλειοψηφία των καναλιών, δεν θα ξεχωρίσει τους τρεις σταθμούς που αναφέραμε ότι θα επιβιώσουν, αν δεν προχωρήσουν άμεσα σε επιπλέον περικοπές και απολύσεις. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του μεγάλου καναλιού – όπως εξηγούσε τραπεζικός παράγοντας, υποστηρίζοντας ότι για να σταθεί στα πόδια του, θα πρέπει να μείνει το μισό, σε επίπεδο εργαζομένων και μισθών, έχοντας εξασφαλίσει παράλληλα το «κούρεμα» ενός μέρους του χρέους του!… (enimerosi24)