Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας! «Έκλεψα για να μην αυτοκτονήσω»



Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι δύο από τους τρεις δράστες της ληστείας στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ ελεύθερος...

με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 36χρονος που φέρεται να είναι το τρίτο μέλος της σπείρας.
Την ίδια ώρα, ομολογεί πλήρως τις πράξεις του ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση της ληστείας στο μουσείο σύμφωνα με το απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε σήμερα, Πέμπτη, με τον δικηγόρο του κατά την απολογία του στην ανακρίτρια Πατρών.
Μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για την προσωπική του οικογενειακή κατάσταση, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και την απόγνωση στην οποία είχε περιέλθει οικονομικά.Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Αρχικά σκέφτηκα να αυτοκτονήσω. Τελικά από κακή τύχη, μου μπήκε η ιδέα να κάνω κλοπή μνημείου για να εξοικονομήσω χρήματα».
Όμως, ο βασικός κατηγορούμενος αρνείται ρητά και κατηγορηματικά την πράξη της ληστείας, διότι δεν ασκήθηκε, όπως υποστηρίζει, καμία σωματική βία εναντίον προσώπου, ούτε αφαιρέθηκε από άλλον κινητό πράγμα.
Ουσιαστικά, απαλλάσσει τους δύο συγκατηγορούμενούς του συλληφθέντες, λέγοντας ότι του ενός η μοναδική συμμετοχή περιορίζεται στο ότι τον συνόδευσε στο ραντεβού όπου αποπειράθηκε να πουλήσει το κλοπιμαίο δαχτυλίδι και ότι αυτός ήρθε μαζί με τον τρίτο κατηγορούμενο 36χρονο άνεργο, τον οποίο δεν γνώριζε.
Αντίθετα κατονομάζει δύο ακόμα άτομα Πατρινούς, οι οποίοι τον βοήθησαν στην ανεύρεση αγοραστή, όπως αναφέρει το patrastimes.gr.
Υποστηρίζει ακόμα, ότι δεν έχουν συστήσει εγκληματική οργάνωση ενώ τονίζει ότι «ευθύς μετά τη σύλληψή μου, χωρίς την άσκηση καμίας βίας, εντελώς αυθόρμητα, βαθιά μετανιωμένος, αυτόβουλα, απέδωσα τα πράγματα υποδεικνύοντας ο ίδιος το σημείο που είχαν αποκρυβεί και αποτελεί για μένα παρηγορία το γεγονός ότι όπως πληροφορήθηκα, αποκαθίστανται στη θέση που είχαν στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Τονίζω στο σημείο ότι αυτά ευρίσκοντο σε σημείο όπου αν μόνος δεν τα είχα παραδώσει, δε θα τα έβρισκαν ποτέ οι αστυνομικοί, αφού καμία σχετική πληροφορία δεν υπήρχε και κανείς πλην εμού δε γνώριζε το σημείο που ήταν κρυμμένα».
Παράλληλα, η αστυνομία εξετάζει την περίπτωση της εσωτερικής πληροφόρησης, που πιθανόν να είχαν οι ληστές για τον «νεκρό» χρόνο μέχρι να χτυπήσει ο συναγερμός... (tragiko)