Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

«Ο Σιγανός… ένα σκιάχτρο με ψυχή!» της Ελένης Μπετεινάκη στο γραφείο της Κάλλης


Ο Σιγανός είναι ένα σκιάχτρο που ζει στο περιβόλι...
του κυρ-Γιάννη, που σπάνια μιλάει. Όλοι αδιαφορούν γι’ αυτόν εκτός από τον μοναδικό του φίλο, τον Ανέστη τον σπουργίτη και το βιβλίο ποίησης που διαβάζει ανελλιπώς! Μια νύχτα αποφασίζει να φύγει μακριά. Κι εκεί ξεκινούν όλα…
Το βιβλίο «Ο Σιγανός» της Ελένης Μπετεινάκη, σε εικόνες Αιμιλία Κονταίου, κυκλοφορεί από εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, για παιδιά από 5 ετών.
Ένα σύγχρονο παραμύθι για όσα σπάνια λέγονται, τις «συγγνώμες» και τα «ευχαριστώ»… Ένα βιβλίο για τη μοναξιά, τα όνειρα και τις μεγάλες αξίες της ζωής: τη φιλία, τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη.
Καμιά φορά αυτό που δείχνουμε στους άλλους, είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που είμαστε, τίποτα δεν είναι δεδομένο και σίγουρο στη ζωή. Δυστυχώς από πολύ νωρίς τα παιδιά βιώνουν την αδιαφορία, την αχαριστία και την αγνωμοσύνη.
Μέσα  από το τρυφερό, ενδοσκοπικό, παραμύθι του Σιγανού, θα βιώσουμε τα σκληρά και άσχημα αυτά βιώματα που θα μας διδάξουν ότι η φυγή δεν είναι η λύση, όσο απογοητευμένοι κι αν είμαστε. Πρέπει να εκτιμούμε αυτό που έχουμε όσο σημαντικό ή ασήμαντο είναι  και δεν χρειάζεται να το χάσουμε για να αναγνωρίσουμε την αξία του, όπως συνήθως συμβαίνει. Να τολμούμε, να ονειρευόμαστε, να παλεύουμε, να διεκδικούμε και να είμαστε οι εαυτοί μας!
Η εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου με έντονα χρώματα και φωτεινά, κάθε φορά τονίζει και δίνει έμφαση σε κάτι διαφορετικό όσο εξελίσσεται η ιστορία.
Μια ιστορία που πρέπει να μπει σε κάθε σπίτι και να διαβαστεί πρώτα από τους μεγάλους και μετά από τα παιδιά, πολλές μα πάρα πολλές φορές, γιατί κάθε φορά, εισπράττεις και κάτι διαφορετικό, ουσιαστικό και εποικοδομητικό! Επίσης θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα και στους εκπαιδευτικούς, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

*****************************************************************************************
Η Ελένη Μπετεινάκη συστήνει τον Σιγανό, ένα σκιάχτρο με ψυχή:
Περισσότερα για το βιβλίο θα βρείτε εδώ:

Καλλιόπη Γραμμένου
by Aylogyrosnews